Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- «Livet ødelagt» uten ridesenteret

Ridesenter må skaffe flere millioner til nytt tak. Hestejenter fortviler.

S

Stovner Ridesenter betyr «alt» for disse jentene. Men kommer ikke nytt tak på plass i nærmeste fremtid, kan det spøke for fortsatt drift for det populære ridesenteret

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.09.2013 kl 12:15

KJELSÅS: «Midt mellom betong og stålkonstruksjon, nesten i enden av T-banens linje 5 mot Vestli finner man Øvre Fossum Gård. Dette lille grønne pustehullet som befolkningen i nærområdet i sin tid slo ring rundt da kommunen truet med rivning under utbyggingen av Stovnerområdet på 70-tallet» ifølge hjemmesiden til Stiftelsen Stovner Ridesenter.

Stovner Ridesenter har rundt 330 rideskoleelever innom hver uke. Store, mellomstore og små rideelever, på store mellomstore og små hester. Ridesenteret tilbyr også terapiridning og handicapridning.

Ikke bare idyll

Det er idyll på senteret, en fin onsdags ettermiddag. Noen på vei ut på tur, andre steller i stallen, eller steller hestene. Men helt idyllisk er det likevel ikke. En fersk tilstandsrapport viser at det store taket over staller og ridebane, må skiftes senest neste sommer.

Taket er faktisk i så dårlig stand nå, at ringvirkningene blant annet er fukt i vegger og bærekonstruksjoner. Rapporten konkluderer med at det skal koste hele 5,7 millioner kroner å sette bygningen i tipp topp stand igjen. Men de pengene har ikke stiftelsen som eier ridesenteret.

- Vi er vel nærmest i sjokk ennå, over tilstandsrapporten og over hva det koster å sette dette i stand. 5,7 millioner er jo veldig mye penger. Noe penger har vi, og noe kan vi låne, men vi er likevel langt unna 5,7 millioner.

- Men vi får tråle gjennom alle muligheter, blant annet også gjennom å søke tippemidler. Men dette skal vi få til, og vi håper på "gode hjelpere", sier leder av ridesenteret, Anne Habberstad, men som også understreker at det er tatt stikkprøver av bygget, og som viser at sikkerheten er ivaretatt.

Åpen dag til søndag

Søndag 15. september arrangerer senteret «åpen dag». Inntekter fra loddsalg og annet salg, dagen vil gå til potten for nytt tak.

- Så vi håper virkelig mange kommer til søndag. Det vil bli mange forskjellige aktiviteter, både hesterelaterte og andre aktiviteter denne dagen. Som for eksempel tallerkenknusing, fiskedam, hesteskokast og mye mer - der alle barn kan delta og der alle barn får premie, inviterer Anne.

Jentegjengen avisen møter på ridesenteret onsdagen, har ridd i noen år nå. Ikke bare er de enige om at hest er best, men også om at et liv uten ridesenteret er helt utenkelig.

«Ødelegger» livet uten

- Det vil ødelegge livene til mange jenter, hvis Stovner ridesenter skulle bli lagt ned. Vi vet ikke hva skulle gjort uten ridesenteret, ifølge Celine, Mari, Maiken, Sunniva, Pernille, Sarah og Sofie.

Jentene bare «elsker» å være på senteret. Kanskje et par ganger i uken. Men helst skulle de vært der hver dag. Ikke bare rir jentene, blant annet sprang, dressur og på tur. Men de deltar også i arbeidet på senteret. Som møkking, stelling av hester, og andre arbeidsoppgaver.

- Her har vi alle fått nye venner, fra flere steder i Oslo. Det er et veldig bra miljø her, og så er det veldig lett å komme seg hit, for eksempel med T-banen, sier jentene.

- Men få gutter her da?

- Kanskje er gutta redd for hestene, smiler jentene, men legger til at det hadde vært fint om det kom flere gutter til senteret også.

Flere av jentene kunne også tenke seg et yrke som veterinær eller dyrepasser om noen år. Men jentene drømmer selvfølgelig også om å eie sin egen hest.

- Men det skal vi ha engang, er klar tale fra jentene.

- For vi skal bare fortsette, fortsette, og fortsette å ri!

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...