Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Livsviktig for Lyn å slå Skeid

VIKTIG SEIER: Her har Runar Brenden nettopp rundet hele Skeids forsvar, og satt inn 2-0. Foto: Alice Johansen

Lyn vant 4-0 over Skeid i cupens første runde torsdag. Det var et viktig steg mot en litt romsligere økonomi.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2014 kl 01:11

BISLETT: Lyn vant komfortable 4-0 over Skeid i norgescupens første runde torsdag kveld.

Tre av Lyns mål kom i første omgang, Faisal Dahir lurer på den bakerste stolpen i det 9. minutt, og pirker inn corneren fra Rune Isaksen.

Fire mål

Bare seks minutter senere runder Runar Brenden hele Skeids forsvar, inkludert keeper, og setter inn 2-0 på åpent mål.

- Jeg satt på benken mot Fyllingsdalen, så i dag var jeg sugen på å få vist meg frem, sier Brenden, som spilte back mot Skeid.

Se bildeserie fra kampen mellom Lyn og Skeid her!

34 minutter ut i kampen sender Qendrim Lipoveci avgårde en presis langpasning som spiss Armin Sistek på direkten lobber over Skeids keeper, og 3-0 er et faktum.

Andre omgang blir hakket mindre begivenhetsrikt, med unntak av det 74. minutt, hvor Sistek rutinert legger på til 4-0 etter en pasning fra Finn Badou Jor.

Økonomisk livsviktig

Trener Finn Bredo Olsen var godt fornøyd med egen tropp etter kampen, som hadde tatt seg betraktelig opp etter 1-2-tapet for Fyllingsdalen.

Bredo er klar på at det er svært viktig for laget at Lyn tar seg videre i norgescupen.

- Cupen er nesten det aller viktigste for oss i år. Vi har en ok stall, og jobber godt med fotballaget, men vi er langt unna å være en toppklubb administrativt, og det går bare på økonomien, sier han.

1. januar 2013 ble Lyn Toppfotball skilt ut som en egen juridisk og økonomisk enhet fra Fotballklubben Lyn, og A-laget har stått på egne ben økonomisk sett.

- Vi trenger penger, vi er blakke. Kjempeblakke! Så det er kjempeviktig for oss å få en sjanse til å kanskje spille inn litt mer penger. Får vi en hjemmekamp til i cupen, som vi tjener vi 300.000 kroner på, vil det være 10 prosent av budsjettet vårt. Det sier litt om hvor viktig det er, sier Bredo.

Drømmekampen er mot Vålerenga

I 2013 røyk Lyn ut av cupen i tredje runde borte mot Mjøndalen, etter ekstraomganger. I 2012 var det derimot festtilstander da Vålerenga gjestet Bislett Stadion i tredje runde.

Det ga Lyn et økonomisk løft.

- Da fikk vi inn 1,5 millioner på billett- og kiosksalg. Jeg skal ikke legge skjul på at en reprise av den kampen både ville vært en morsom fotballkamp, og et pluss i regnskapet, sier daglig leder i Lyn Toppfotball, Magnus Wattne.

På sparebluss

Lagene som avanserer i cupen får i underkant av 50.000 kroner for hver runde de tar seg videre. 

En veldig gunstig ordning om du får hjemmekamp neste runde, og ikke fullt så gunstig om du spiller på bortebane.

- Om man får en kjip bortekamp, slik som vi hadde mot Mjøndalen i fjor, bruker man de pengene på å reise, og da blir fortjenesten marginal, sier Wattne.

Han er ikke helt enig i påstanden om at Lyn er helt blakke.

- Vi driver Lyn Toppfotball veldig nøkternt. Når vi skal kjøpe nye fotballer blir det en diskusjon om vi har råd til de beste ballene, eller om vi skal kjøpe noen billigere. Vi er på sparebluss, og penger fra cupen ville helt klart ha gitt oss mer spillerom, sier Wattne.

Lyns neste kamp er på bortebane mandag 28. april mot Stabæk 2.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...