Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kom deg på kamp:

Lokalderby på søndag

Kjelsås og Skeid møttes til derby på Grefsen stadion 25. mai i fjor. Søndag møtes de to naboklubbene igjen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

I fjor var settingen litt annerledes, Kjelsås lå stabilt i toppen av tabellen, og Skeid sleit. Snart skal naboklubbene igjen måle krefter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.05.2016 kl 22:07

NORDRE ÅSEN: Det kan bli en spennende kamp på søndag på Nordre Åsen. Skeid har hatt en mye bedre start på sesongen før sommeren, enn det Kjelsås har hatt. Likevel, sistnevnte med seier borte mot Grorud i runde 6 i andredivisjon 1-0, og forrige seier hjemme mot Follo 1-0, ga fart oppover på tabellen for laget på Oslos tak.

Ett tap

Skeid har bare ett tap så langt, i 4. runde, hjemme mot Tromsdalen - 1-2.

LES OGSÅ: Går millioner over prisantydning

Tabellen så langt toppes av nord, med Tromsdalen helt til topps med 21 poeng, etterfulgt av Finnsnes med 17. poeng. Og så Skeid på en tredjeplass med 14 poeng etter 7 spilte kamper, kun ett poeng i siste runde borte mot nettopp Finnsnes.

LES OGSÅ: Benjamin ble døpt i Akerselva

Kjelsås ligger på en femteplass med 11. poeng.

Mer enn dobbelt så mange mål

Men Skeid har vist seg å være mer i målkalasform enn Kjelsås. På de ordinære 2. divisjonskampene som er spilt, har Skeid scoret hele 14 mål. Det er mer enn dobbelt så mange som naboklubben, kjelsås har til sammenligning kun scoret seks mål i de ordinære divisjonskampene. Derimot ligger lagene ganske likt i forhold til baklengsmål, Skeid med 7 og Kjelsås med 5.

Skeidgutta på gresset onsdag kveld. Foto: SOFIE SMEDSRUD

Turbulens og ny trener

Det var også uro i skeidleiren for få uker siden. Kun ett tap så langt, men trener Ørjan Valla fikk likevel beskjed om at han ville bli erstattet som hovedtrener, noe han selv mente ikke var i henhold til avtale.

Men som klubbens ledelse avviste - les hele saken her.

Ny hovedtrener ble Tom Nordlie.

Søndag blir det også blått på Nordre Åsen, da kommer Kjelsås til kamp. Foto: SOFIE SMEDSRUD

4-3-3

Etter første kamp som hovedtrener - borte mot Alta i runde 5, og som endte med seier til skeidgutta 3-2, sa Nordlie blant annet følgende til Nordre Aker Budstikke.

– Denne matchen bygget videre på samme system som de tidligere trenerne har lagt opp til, kun med noen småjusteringer. Men nå skal vi trene litt mer over i sånn som jeg vil ha det!

Og det er?

– En glidende overgang til 4-3-3, men vi skal bevare det beste fra før, og tilføre noe nytt. Topp syv er jo målet, så skal vi bygge videre derfra.

Les hele saken her.

Hva sier Nordlie nå - før lokalderby'et søndag?

– Det er jo så tett lokaloppgjør som det kan få blitt, og er vel kanskje noen følelser rundt det for noen. Men jeg har ikke det, sier Nordlie i forkant av lokaloppgjøret med Kjelsås.

Sist han var trener for et lag mot Kjelsås, var da han ledet Odd i 1998, og Stig Mathiesen trente Kjelsås.

– Husker ikke helt resultatet, men vi rykka i hvert fall opp det året!

Supporterne til Skeid - Skeidoksene - har fått eget hjørne på tribunen. Foto: Jonny Olsen

Nordlie fortsetter.

– Jeg fikk jo ikke sett siste kampen til Kjelsås mot Follo selv, men hadde folk der, og kommer til å sette meg godt inn i Kjelsås før søndag.

Og fortsetter.

– Men vi vet jo at Kjelsås ligger kompakt og slipper inn lite mål. Men for å si det sånn, vi spiller nok ikke så romantisk fotball som Follo, og jeg skjønte at det målet Kjelsås fikk mot Follo var rene julepresangen. Sånne presanger er vi gjerrige på, understreker treneren.

Som for øvrig forteller om noe sykdom og fortsatt skader i troppen, så hvem som er på banen til helgen er ikke sikkert ennå. Heller ikke spilleformasjonen.

– Jeg må variere etter hvilke spillere som kan spille, så får vi se.

Kjelsås

Eivind Kampen tror det blir intens og morsom kamp på søndag.

– Disse derby-kampene lever sitt eget liv, og jeg tror ikke det betyr all verden hva man har gjort så langt denne sesongen. Det blir alltid intenst og moro, og vi gleder oss masse.

Trener Eivind Kampen trener til lokalderbyet på søndag. Foto: ALEXANDER REIN

Treneren er ikke helt fornøyd med starten på sesongen.

– Prestasjonene våre har rett og slett ikke vært gode nok. Bakover har det vært ganske brukbart hele veien, men vi har slitt med å skape sjanser og skåre mål.

LES OGSÅ: Løper du i trapper? Hvor effektivt er det egentlig?

I tillegg sliter også Kjelsås med skader, som Skeid.

– En viktig del av fotballen handler om å holde spillerne skadefrie, der har ikke vi vært dyktige nok. Det har ført til at vi har måtte forandre en del på laget, spillere har måtte løse nye roller og oppgaver, sier Kampen og fortsetter.

– Det har gått litt utover samhandlinga, og det har knirka litt i det offensive. Samtidig føler vi på at det er små marginer før det løsner, og det stresser oss ikke nevneverdig. De siste kampene har gitt oss to fine resultater mot god motstand i Grorud og Follo, og jeg er helt sikker på at vi kommer til å bli sterkere og sterkere i tiden fremover.

Kjelsåsgutta som drar den korte veien til Nordre Åsen søndag. Foto: ALEXANDER REIN

Hva tenker du om Skeid?

– Jeg tenker at Skeid nå leverer på et logisk nivå ut fra hva slags spillermateriale de besitter. De var sterke i fjor høst også, så det er på ingen måte overraskende at de biter godt fra seg nå, sier Kjelsås A-lagstreneren.

I fjor vant Kjelsås første nabooppgjøret hjemme 5-2, så ble det 2-2 da Skeid tok imot Kjelsås på Nordre Åsen.

Så blir det spennende å se hva som skjer på søndag, all grunn til å ta seg en tur på lokalderby.

Tabellen før nabooppgjøret søndag kveld, Nordre Åsen, klokken 18.00. Foto: FOTBALL.NO

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...