Nordre Aker Budstikke

Lokale elever har byens beste resultater i nasjonale prøver

Nordberg skole, og de øvrige ungdomsskolene i bydelen har gode resultater å vise til i de nasjonale prøvene også denne høsten. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Onsdag presenterte Utdanningsdirektoratet resultatene for de nasjonale prøvene på 8. og. 9. trinn. Ungdomsskoleelevene i Nordre Aker scorer høyt; Mens Engebråten skole er på topp i byen på lesing for 8. trinn, er Nordberg og Marienlyst best i lesing på 9. trinn.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.10.2018 kl 14:17

NORDRE AKER: Denne høsten tok 120.000 elever nasjonale prøver i lesing, regning og engelsk på 8. trinn, og lesning og regning på 9. trinn.

Nasjonale resultater

23. oktober presenterte Utdanningsdirektoratet resultatene fra prøvene.

Det er i snitt ingen endringer nasjonalt i elevenes prestasjoner i lesing, regning og engelsk på 8. trinn. Det er lite endring for fylkene, og fritaksandelen er stabil, opplyser direktoratet.

Nasjonale prøver er obligatoriske prøver, som skal gi skoler og kommuner kunnskap om hvordan elevene gjør det i lesing, regning og engelsk. Dette er grunnleggende ferdigheter som er viktig for læring på tvers av fag. Resultatene hjelper lærere, rektorer, kommuner og myndigheter i arbeidet med å gi alle elever god undervisning. Resultatene fra prøvene skal danne grunnlag for underveisvurdering og kvalitetsutvikling på alle nivåer i skolesystemet.

Elevenes resultater er regnet om til poeng på en fast skala, der 50 (skalapoeng) er landssnittet på 8. trinn. Elevene plasseres også på et mestringsnivå, der 1 er lavest og 5 er høyest (sjekk elevenes fordeling på mestringsnivå ved din skole lenger ned i saken).


Elevene på 9. trinn gjennomfører samme prøve i regning og lesing som elevene på 8. trinn. Det nasjonale snittet er derfor som forventet høyere på 9. trinn (53 for lesing og 54 for regning) enn på 8. trinn.

Oslo og Nordre Aker

I Oslo er snittet høyere enn det nasjonale. Her scorer 8. klassingene i snitt 53 i engelsk og lesing, mens snittet er 52 for regning. På 9. trinn er Oslo-snittet 56 både i lesing og regning.

Under har vi samlet resultatene i de ulike fagene og trinnene på de lokale ungdomsskolene Engebråten, Morellbakken og Nordberg. Vi har også med resultatene fra Marienlyst skole, som er ungdomsskole for elever fra Ullevål, samt privatskolen Heltberg som holder til på Ullevaal stadion.

Engebråtens resultat på 60 i lesing på 8. trinn er høyest i hele Oslo. Tilsvarende er resultatene på 62 i lesing på 9. trinn hos Nordberg og Marienlyst skoler høyest i Oslo. Marienlyst har i tillegg byens høyeste score på regning på 9. trinn, med 63.

Engelsk 8. trinn:
Engebråten: 55
Morellbakken: 53
Nordberg: 55
Marienlyst: 56
Heltberg ungdomsskolen Ullevaal: 52


Lesing 8. trinn:
Engebråten: 60
Morellbakken: 57
Nordberg: 57
Marienlyst: 57
Heltberg ungdomsskolen Ullevaal: 53

Regning 8. trinn:
Engebråten: 58
Morellbakken: 56
Nordberg: 57
Marienlyst: 58
Heltberg ungdomsskolen Ullevaal: 55

Lesing 9. trinn:
Engebråten: 61
Morellbakken: 60
Nordberg: 62
Marienlyst: 62
Heltberg ungdomsskolen Ullevaal: 55

Regning 9. trinn:
Engebråten: 60
Morellbakken: 59
Nordberg: 61
Marienlyst: 63
Heltberg ungdomsskolen Ullevaal: 54

Fordeling på mestringsnivå

Etter de nasjonale prøvene plasseres elevene på et mestringsnivå mellom 1 og 5. Hvert mestringsnivå har egne krav. Mestringsnivå 1 tilsvarer 36 skalapoeng og mindre. Mestringsnivå 2 er 37-44 skalapoeng. Mestringsnivå 3 er 45-54 skalapoeng. Mestringsnivå 4 er 55-62 skalapoeng. Mestringsnivå 5 er fra 63 skalapoeng og oppover.


Under kan du se hvordan elevene plasserer seg på mestringsnivåene ved Engebråten, Morellbakken, Nordberg og Marienlyst (merk at elevutvalget ved Heltberg ungdomsskole på Ullevaal stadion er for smått til at tallene er offentlige).

Lesing:

Regning, fordeling på mestringsnivåer.

Regning, fordeling på mestingsnivåer.(*=unntatt off.)

Regning:


Lesing, fordeling på mestringsnivåer.

Lesing, fordeling på mestringsnivåer.

Engelsk:

Engelsk, fordeling på mestingsnivåer.

Engelsk, fordeling på mestringsnivåer.

Du kan se mer av av resultatene på på udir.no. Resultatene fra de nasjonale prøvene på 5. trinn publiserer 27. november.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...