Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Lokale innbyggere opplever å ikke ha blitt lyttet til»

Ingeborg Briseid Kraft i Grefsenveien, over Disen holdeplass, fotografert i sommerlige omgivelser. Foto: PRIVAT

DEBATT: – Det er dessverre fortsatt slik at folk flest opplever at det er stor avstand mellom innbyggere og politikere og at beslutninger ofte blir tatt over hodene på dem.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2018 kl 08:19

Innbyggermedvirkning lønner seg hvis vi vil unngå forsinkelser og ekstrakostnader.
Grefsenveien har vært gjenstand for mye diskusjon de siste dagene. Oppgraderingen av veien har blitt behandlet som en byggesak for å spare tid og ressurser, likevel har det blitt en lang og kostbar prosess – så lang at vi i mellomtiden har fått både nytt byråd og nye politikere i bydelsutvalget.

Uten å gå nærmere inn på detaljene i saken om Grefsenveien er situasjonen vi står i nå et resultat av at lokale innbyggere opplever å ikke ha blitt lyttet til i beslutningsprosessen.

Protestaksjoner og underskriftskampanjer er et uttrykk for at man ikke har trukket inn alle som bør ha et ord med i laget når omgivelsene skal endres. Det er dessverre fortsatt slik at folk flest opplever at det er stor avstand mellom innbyggere og politikere og at beslutninger ofte blir tatt over hodene på dem.

Slik ser Sporveien for seg snittet i nye Grefsenveien.

Det har blitt sagt før, men det er grunn til å si det igjen: Vil vi unngå ekstrakostnader, langvarig saksbehandling og negativ publisitet må vi lytte til nærmiljøet og finne frem til løsninger som samler bred støtte i lokalbefolkningen.


Det finnes flere metoder for innbyggermedvirkning, for eksempel fokusgrupper, folkemøter, plansmier, arbeidsverksted og borgerpanel. Dette er nyttige, demokratiske verktøy, og vi bør bli flinkere til å ta dem i bruk.

Ingeborg Briseid Kraft (V)
Nestleder Nordre Aker bydelsutvalg

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

LES MER OM SAKEN:

Bymiljøetaten mener sykkeltiltakene i Grefsenveien er godt forankret lokalt. Permanent løsning én vei - Sykkelfelt også fra Disen og oppover.


BU-leder om sykkelutspill i Grefsenveien: – Oppsiktsvekkende, trist og kritikkverdig

Lokalpolitiker: «Sykkelen er ikke problemet i Grefsenveien!»

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...