Nordre Aker Budstikke

Lokale lag, foreninger, skoler og klubber får nesten 2 millioner kroner

FREDAGSCHILL: Midlene fra Sparebankstiftelsen skal gå til utstyr og kurs til det nyopprettede Fredagschill-konseptet Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Sparebankstiftelsen DNB har igjen gitt et pengedryss til lokale prosjekter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.06.2019 kl 12:38

NORDRE AKER: Hvert år deler Sparebankstiftelsen DNB ut støtte til organisasjoner, lag og foreninger som skaper møteplasser for tilhørighet, utløser dugnad og medvirkning, fremmer mestring og læring og utvikler rollemodeller.

Nå har de tildelt 123,5 millioner kroner fordelt på 703 lokale prosjekter på Østlandet i vårens lokale tildelingsrunde. Dette er det høyeste beløpet som noen gang har blitt delt ut i en lokal tildelingsrunde, og det høyeste antall søknader som er innvilget, opplyser stiftelsen i en pressemelding.

Stiftelsen mottok 1978 søknader innen fristen 1. februar. 35,6 prosent av søknadene tildeles støtte. Fikk ikke du tildelt støtte i denne omgang? Det kommer en ny sjanse 1. september.

Her er de lokale som fikk støtte:

  • FNS FRITIDSKLUBB: Utstyr til Fredagschill - kr 20 000
  • BI ATHLETICS: Utstyr til studentidrett - kr 200 000
  • GREFSEN SKOLEKORPS: Instrumenter - kr 120 000
  • SKEID: Fotballmål til de yngste - kr 50 000
  • DEN NORSKE TURISTFORENING OSLO OG OMEGN: Utvide overnattingskapasiteten på Kobberhaughytta - kr 1 000 000
  • ULLEVÅL SKOLEs FAU: Oppgradering av skolegård - kr 300 000
  • ULLEVÅL IL, bandy: Slipemaskin - kr 60 000
  • SCHAKKLUBBEN AV 1911S UNGDOM: Sjakkmateriell - kr 30 000
  • NYGÅRD BORETTSLAG: Hinderløype i Nygårdparken - kr 150 000


HINDERLØYPE: Nygård borettslag har fått kr 150 000 til en hinderløype. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Chilling og sport

Leder av Fernanda Nissen skoles fritidsklubb, Merete Grytten, forteller at pengene vil gå til flere brettspill tilpasset klubbens aldersgruppe, Blu-ray-spiller og DVD-er til kinoen, saccosekker til chill-området og til flere kurs som barna ønsker seg.

– Med disse midlene får vi mulighet til å ha et tilbud med aktiviteter som passer til denne aldergruppen og vi er veldig takknemlig for denne støtten fra Sparebankstiftelsen, sier Grytten.

Skeid går til innkjøp av fire nye «quick lift»-fotballmål, som gjør at de kan kvitte seg med noen ødelagte mål.

– Vi har mål som holder på å falle fra hverandre, så dette er viktig for Skeid. Quick lift-mål er også enklere å løfte og flytte, så da blir det litt mindre jobb for lagene når de skal flytte målene rundt, sier daglig leder Daniel Holmeide Strand.


FOTBALL: Skeid har mottatt støtte til nye fotballmål til de yngste spillerne. Foto: Kristin Tufte Haga (arkivfoto)

Oppgraderer skolegården

Ullevål skoles FAU har inngått et samarbeid med ByVerkstedet, et team av fagutdannede verksmestere med ulik kompetanse innen håndverk og design, til å hjelpe seg med å planlegge og gjennomføre oppgraderingen av skolegården.

– ByVerkstedet vil sette i gang en prosess der elevene ved skolen får være med på å bestemme hvordan skolegården skal bli et triveligere sted å være. Elevene og foreldre vil også få være med på byggeaktiviteter, som snekring og maling, med de dyktige håndverkerne. Vi skal også invitere Ullevål Hageby seniorsenter til å delta med arbeidskraft eller bare selskap i byggeprosessen, sier Elin Borg i Ullevål skoles FAU.

Prosjektet vil settes i gang etter sommeren, og når prosjektet er ferdigstilt inviteres alle i nærmiljøet til åpningsfest.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...