Nordre Aker Budstikke

Lokale Ludvig har virkelig bemerket seg i Kongens klær

Ludvig Lyche med utmerkelsen, og kåret til beste gardist i idrett i kompaniet - her med gardesjef oberstløytnant Vegard Flom. Foto: Christoffer August Behn

Han ble nemlig kåret til beste gardist i idrett. I tillegg: «Gardisten har alltid masse overskudd til å opprettholde et godt humør og motiverer med sine gode prestasjoner.»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.12.2018 kl 11:15

NORDBERG: Fredag 14. desember dimitterte Gardens Kp2. Kompaniet er et vaktkompani, og består av rundt 180 menn og damer:

I den forbindelse ble «Ledende Menig Ludvig Lyche» fra Nordberg i Oslo, tildelt Oslo og
Akershus Gardistforening sin plakett som beste gardist i kompaniet i idrett. Overrekkelsen skjedde i forbindelse med dimisjonsoppstillingen, med hele kompaniet oppstilt, og med gardesjef oberstløytnant Vegard Flom til stede. Gardist Lyche tjenestegjorde i tropp 3 som troppsass. Troppen besto av 39 gardister,
skriver Norges Gardistforbund.

– Gratulerer!

– Tusen takk! svarer Ludvig på telefon med lokalavisa, fredag morgen. Han forteller at han valgte Garden, da han ønsket å være i militæret i Oslo.

Han forklarer at utmerkelsen kom etter fysiske tester, som blant annet friløp og pakningsløp - for eksempel åtte kilometer løpetur med 25 kilo i sekken.


LES OGSÅ: Dette er finalistene til Årets ildsjel - nå kan du stemme!

Ullevål bandy

– Men hvordan har han blitt så sprek?

– He, he, jo jeg har jo spilt bandy i mange år da, helt siden 2. klasse på Kringsjå skole. Jeg spilte i Ullevål bandy, vi trente masse, og vi ble også norgesmestere flere år. Det var et bra grunnlag å ta med seg inn i Garden, og der fortsatte jo treningen, svarer 20-åringen.

Som har helt andre planer til neste år:

– Jeg satser på sivilingeniørutdannelse ved NTNU i Trondheim.

Begrunnelse for tildelingen som beste gardist i kompaniet idrett:

Gardisten har gjennom hele tjenesten i 2. Gardekompani utvist svært gode resultater på fysiske tester og prøver. Dette har kommet til syne gjennom samtlige øvelser innenfor kontingentens varighet, samt Gardistens fysiske utholdenhet som gjenspeiles i hans evne til å opprettholde stridsdyktighet på feltøvelser og vaktperioder. Det trekkes særlig frem Gardistens gjennomføring av infanteriløp der han endte som beste deltaker fra 2. gardekompani. I tillegg vektlegges Gardistens meget gode resultater på pakningsløp, 3000-meter og styrketester. Soldatens fysiske form er en av faktorene som gjør at han evner å gjennomføre tjenesten og bekle sin stilling på en utmerket måte, noe som resulterer i at han er en stor ressurs for troppen. Han er gjennomtrent og presterer svært godt på ulike arenaer. Hans fysiske kapasitet og mentale evne til å presse seg selv har vært tydelig gjennom hele året, hvor han i samtlige økter løper fra alle soldater og befal. Gardisten har alltid masse overskudd til å opprettholde et godt humør og motiverer med sine gode prestasjoner. Soldaten er et svært godt forbilde for fysisk fostring i Forsvaret.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...