Nordre Aker Budstikke

Lokale talenter mottar 25.000 kroner hver

I august i fjor ble Sanne Njaastad nordisk mester i U20, på 800 meter. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/NORGES FRIIDRETTSFORBUND

Det gror idrettstalenter i Nordre Aker. SpareBank 1 Østlandet setter pris på det, og deler ut stipender til lørdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2019 kl 09:30

NORDRE AKER: Banken deler ut til sammen 2.5 millioner kroner i stipend til unge talenter fra Hedmark, Oppland, Oslo og Akershus i 2019, fra pressemelding tidligere i år.

SpareBank 1 Østlandets talentstipend skal i år deles ut for sjette gang. 291 personer har søkt stipend, og banken har nå fordelt 2,5 millioner kroner til 90 unge talenter innen idrett, kunst og kultur. Overrekkelsen av stipendene skjer på en egen talentfest i september.

Talentfest 14. september

Alle mottakerne blir invitert til høytidelig stipendoverrekkelse på den årlige talentfesten i Hamar kulturhus, som i år går av stabelen den 14. september.

Fra Nordre Aker mottar bryteren Oskar Marvik fra Tåsen stipend, langrennstalentet Håvard Moseby fra Kjelsås mottar stipend, og også friidrettstalentet Sanne Njaastad fra Kjelsås.

– Det er veldig moro å motta stipend, og hyggelig med en liten oppmerksomhet rundt det jeg har fått til. I tillegg er stipendet og Sparebank1 en viktig bidragsyter for meg i videre satsning, da det går med mye utgifter til konkurranser og samlinger, som i stor grad skjer utenlands. Og det blir noen joggesko i løpet av året! Full satsning på løpingen gjør at det blir lite tid til jobb og andre inntektsmuligheter, og stipendet blir dermed satt stor pris på, sier Sanne til Nordre Aker Budstikke, onsdag før utdelingen.


Fra pressemeldingen går det videre frem at hensikten med SpareBank 1 Østlandets talentstipend er å bidra til at unge innen individuelle idretter, kunst og kultur får utvikle sine talenter. Banken er opptatt av å gi tilbake til lokalsamfunnet og ønsker å bidra til stolthet rundt enkeltprestasjoner og utvikle gode forbilder.

218 idrettssøknader - to juryer

Juryen har valgt 60 idrettsutøvere som mottar til sammen 1,5 millioner kroner. Utøverne får 25.000 kroner hver og kommer fra Hedmark, Oppland, Akershus og Oslo.Søknadene til talentstipendet behandles av to juryer. Tildelingsutvalget for idrettsstipend består av to personer fra banken, én representant fra hver av idrettskretsene i Hedmark, Oppland, Akershus og Oslo samt to representanter fra Olympiatoppen. Styret for bankens kunstfond står for tildelingen av kunststipendene.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...