Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dykk i arkivet:

Bydel ville si «nei til penger», og på Ullevaal fryktet man svenskene

Trykk på bildet, deretter høyreklikk og velg "vis bilde" for å åpne lesbar versjon. Foto: Faksimile, Ullern Avis/Akersposten 19. januar 1990

Vi har bladd 25 og 50 år tilbake i lokalavisens arkiv. Her er noen høydepunkter fra uke 3.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2015 kl 00:49

I 1965 og 1990 var det Akersposten som var lokalavis, blant annet for området vi i dag kjenner som Nordre Aker. Avisen dekket hele Oslo vest (se faktaboks).

(Se ukens forsider til høyre på siden. I mobilutgaven ligger alle forsidene øverst. For å få opp lesbare versjoner av avissidene vi omtaler i artikkelen, trykk på bildene for å forstørre dem, deretter høyreklikk og velg "vis bilde".)

16. januar 1965: Grefsen kirke stenges

Akersposten melder at Grefsen kirke stenger 18. januar pga. oppussing.

«Det er meget som skal gjøres, før den forhåpentligvis blir åpnet til vårkonfirmasjonen. Veggene og benkene skal males, gulvet skal slipes, nye lysekroner skal henges opp, og menigheten kan glede seg over et nytt teppe i korpartiet, samt en ny løper i kirkeskipet.»

Trykk på bildet, deretter høyreklikk og velg "vis bilde" for å åpne lesbar versjon. Foto: Faksimile, Akersposten 16. januar 1965

17. januar 1990: Bydel Sogn ville si «nei til penger»

Sogn bydelsadministrasjon ønsket ikke å ta i mot de 656.000 kronene som bydelen fikk i påplusning da bystyret fordelte en pott på 31 millioner kroner i budsjettet for 1990.

Årsaken var at fire bydeler mistet forventede budsjettpåplusninger. I solidaritet med disse bydelene ba administrasjonssjef Kjell Hole politikerne til å si «nei takk» til tilleggsbevilgningen.

Det hadde bydelsutvalgets flertall, med Arbeiderpartiet og Frp lite til overs for, og stemte for å ta pengene inn i budsjettet.

«Vi har tross alt mistet 15 millioner kroner siden 1988, kommenterte BU-leder Elbjørg Fjære (F) etter møtet».

Trykk på bildet, deretter høyreklikk og velg "vis bilde" for å åpne lesbar versjon. Foto: Faksimile, Ullern Avis/Akersposten 17. januar 1990

19. januar 1990: Svenskene overtar Ullevaal stadion

I forkant av OL på Lillehammer raste en debatt i kongeriket om svenskenes «inngripen på det norske byggemarkedet.»

«A/S Ullevaal Stadion (har) i all stillhet tydd til ”søta bror” for å redde et idrettsprosjekt til flere hundre millioner kroner», skrev Akersposten i 1990.

Lyn og Fotbalforbunet var fornøyde, og «A/S Ullevaal Stadion har dermed ved hjelp av svenskene reddet byggestarten til det gigantiske idretts- og næringsanlegget, med en tribuneanlegg for 27.000 sitteplasser, 32.000 kvadratmeter næringsareale, underjordiske p-plasser, og en fotballhall nedgravd i terrenget.»

Trykk på bildet, deretter høyreklikk og velg "vis bilde" for å åpne lesbar versjon. Foto: Faksimile, Ullern Avis/Akersposten 19. januar 1990


LES DYKK I ARKIVET FRA UKE 1 OG 2 I 1965 og 1990 HER!


Og her finner du nye nyheter fra Nordre Aker Budstikke!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...