Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dykk i arkivet:

Etter femti år ønsker de seg fortsatt dette i Lillo Terrasse

Trykk på bildet for å forstørre det, deretter høyreklikk og velg "vis bilde" for å se lesbar versjon. Foto: Faksimile, Akersposten 6. februar 1965

Vi har bladd 25 og 50 år tilbake i lokalavisens arkiv. I uke 6 finner vi en kamp som fortsatt kjempes i Lillo terrasse.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2015 kl 21:08

I 1965 og 1990 var det Akersposten som var lokalavis, blant annet for området vi i dag kjenner som Nordre Aker. Avisen dekket hele Oslo vest (se faktaboks).

(Se ukens forsider til høyre på siden. I mobilutgaven ligger alle forsidene øverst. For å få opp lesbare versjoner av avissidene vi omtaler i artikkelen, trykk på bildene for å forstørre dem, deretter høyreklikk og velg "vis bilde".)

6. februar 1965: Protest fra Lillo Terrasse

2000 innbyggere i Lillo Terrasse var lite tilfredse med avslaget om å få et «meget påkrevet toplankryss» ved utkjøringen til Ringveien fra Betzy Kjelsbergs vei. Ringveien var nylig delt langs midten, og eneste måte å komme seg ut av området var via Tåsen eller Grefsen. I 2015 kan vi registrere at avslaget ble stående. Naboenes ønske om bussrute gjennom bebyggelsen, er imidlertid like aktuell i dag..

(Se avissiden som hovedbilde i denne saken)

9. februar 1990: Da italienerne lærte Ullevål pasta

«Nå skal italienerne for alvor erobre det norske matmarkedet, ikke med pizza, men med pasta» skrev Akersposten 9. februar 1990. Den italienske stats eksportråd så det som nødvendig å lære Ullevåls befolkning litt om skikkelig pasta, på Arena Mat ved Ullevaal stadion.

Trykk på bildet for å forstørre det, deretter høyreklikk og velg "vis bilde" for å se lesbar versjon. Foto: Faksimile, Ullern Avis/Akersposten 9. februar 1990

9. februar 1990: Samlet seg mot golfbane i Maridalen

«En slik vakker dal med så mange kvaliteter vil lett føre til splittende interessemotsetninger. Anleggelse av golfanlegg i det verneverdige området er et godt eksempel på det» skrev da nyvalgt leder av Maridalens Venner, Tor Øystein Olsen.

Han skriver varmt for en verneplan for dalen, som vil sikre et levende og verneverdig kultursamfunn.

Etter dette har både verneplaner og Markalov lagt både beskyttende og begrensende bånd på dalen. Men helt enige om hvordan dalen skal holdes «levende», er man ikke. Planen om en golfbane er imidlertid helt skrinlagt.

Trykk på bildet for å forstørre det, deretter høyreklikk og velg "vis bilde" for å se lesbar versjon. Foto: Faksimile, Ullern Avis/Akersposten 9. februar 1990

Les flere «Dykk i arkivet»:

Uke 1 og 2: Anita (23) stoppet Tåsen-raner, og rampestreker ble brann på Grefsen skole
Uke 3: Bydel sa «nei til penger», og på Ullevaal fryktet man svenskene
Uke 4: Hei Lyn-gutt! Det æ'kke tøft å være tannlaus!
Uke 5: Kiosk kunnne gi «uønsket urbanisering» på Blindern

Les mer lokalhistorie fra Nordre Aker her
..og les «nye nyheter» fra Nordre Aker her

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...