Nordre Aker Budstikke

Se utviklingen:

Fra lite kryss til et av byens mest trafikkerte

Om noen år skal «nye» Storokrysset stå ferdig, men ennå vet ingen hvordan det skal se ut. Utviklingen av området har imidlertid vært enorm de siste snart 100 årene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2019 kl 09:26

STORO: Storokrysset har vært en flaskehals i mange år. I rushtrafikken strekker køene seg i mange retninger. Og gjennom krysset skal tusenvis av biler, kollektivtrafikk på hjul og skinner, og myke trafikanter til beins og på sykkel.

På tampen av 2018 ble det som kjent gjennomkjøring forbudt til og fra Grefsenveien i forbindelse med det det storstilte arbeidet med å bytte trikkeskinner og vannledninger.

Men dette er bare en liten forsmak på det som skal skje. Bymiljøetatens arbeid med en omregulering av Storokrysset, som også skal omfatte Grefsenveien sør og nord for krysset, er igang. Høsten 2018 stilte Bymiljøetaten til et nettmøte i Nordre Aker Budstikke, der de svarte på spørsmål fra leserne. Du kan lese alle spørsmål og svar her.

Den planlagte fremdriften med arbeidet ser slik ut:

En lang prosess

Storokrysset har ligget der i lang tid, men som vi ser av bildene over, var trafikksituasjonen en ganske annen på begynnelsen av forrige århundre. Navnet Storoveien, som brukes om strekningen på Ring 3 mellom Grefsenveien og Sinsenkrysset, kommer av gården Storo (Store O), og ble vedtatt i 1904. I takt med at trafikken økte, meldte behovet seg for et nytt, toplans Storokryss, og dette åpnet i 1994.

Statens vegvesen startet arbeidet med Storokrysset for flere år siden, men det ble stanset av Oslo kommune. Nå sitter kommunen selv i førersetet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Planene om nok en oppdatering av krysset har pågått lenge. I 2015 avsluttet Statens vegvesen sin prosjektering, etter seks år og 4,5 millioner kroner (ifølge Aftenposten), fordi daværende byråd mente planene ikke tok godt nok hensyn til syklistene.

Nå er det Oslo kommune, ved Bymiljøetaten, som står for arbeidet som skal resultere i nytt Storokryss – etter planen i 2025.


Sjekk ut de historiske bildene av Storokrysset i bildeserien øverst!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...