Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Utsikt over Kjelsås fra Grefsenkollen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Kjell var ikke som andre unggutter:

«Han hadde en begavelse som kunne forbløffe både unge og gamle»

I den nye og reviderte boka «Byoriginaler» har også Kjell fra Kjelsås fått omtale.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.10.2019 kl 12:58

KJELSÅS: Forfatter Even Saugstad har nylig gitt ut boka: Byoriginaler, en ny og revidert utgave av boka som kom ut i 2008. Den nye boka presenterer 23 av hovedstadens personligheter, som har vært synlige i bybildet opp gjennom de siste drøyt hundre år, og omtalt som byoriginaler.

Kjell fra Kjelsås

En som har fått omtale i boka til Saugstad, er Kjell fra Kjelsås.

Kortversjonen om byoriginalen Kjell er som følger:

Kjell Norderhaug (1923 - 1989) vokste opp i Kjelsåsveien. Han kunne huske tall, bilnummer, telefonnummer og adresser - det sto som klistrert i Kjells minne, fortelles fra boka.

Folk i nabolaget satte han ofte prøve, for eksempel: Hva er registreringsnummeret på bilen min?

Han skal ha husket nummer og tall så godt, at det skal ha vært en hendelse hvor Kjell også tipset politiet om at det var to biler i Oslo som kjørte rundt med samme registreringsnummer (!).

Faksimile fra boka «Byoriginaler».

- Kjell hadde klisterhjerne, han husket alt av tall og var veldig opptatt av tall og nummer, forteller niesen Anne Øfsdahl, i boka.

- Traff han nye folk, merket han seg alltid hunummeret de bodde i, fødselsdato og telefonnummeret deres. Men ut over denne fascinasjon for tall, var han som en femåring - han klarte ikke trekke logiske slutninger.

Kjell hadde i tillegg en fascinasjon for trikk, og det fortelles videre at han i voksen alder fikk sitte på med trikken til byen, som oftest fikk han kjøre gratis.

Kjell solgte også lodd for Pengelotteriet, og fikk tilnavnet Lodde-Kjell. Han var godt kjent, i positiv forstand, av både politi og brannvesen. I brannvesenets internblad: Brannmannen, fortelles det at i anledning Kjells 60 års dag, ble han hedret med en kort omtale som: En eminent tallekvilibrist og Kongelig hoffleverandør av lodd.

Foredrag

14. november kommer også Even Saugstad til Trollvannstua, nettopp for å forteller mer om byoriginaler i Oslo, i regi av Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalens møte på Trollvann.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...