Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

KOMMENTAR: BI snart 10 år i Nydalen - nesten 9000 innom daglig

«En av de viktigste beslutningene stiftelsen har fattet.»

I 2015 er det ti år siden Handelshøyskolen BI flyttet fra Sandvika, Schous og Ekeberg til Nydalen. I BIs snart 75 årige historie er nok det en av de v...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2015 kl 00:15

I 2015 er det ti år siden Handelshøyskolen BI flyttet fra Sandvika, Schous og Ekeberg til Nydalen. I BIs snart 75 årige historie er nok det en av de viktigste beslutningene stiftelsen har fattet.

BI bygget i
Nydalsveien 37, som egentlig er fire bygg med gater og glasstak mellom, ble reist i kunnskapens tegn og er et åpent og transparent bygg. Hver dag kan det være så mange som 800 ansatte og 8000 studenter innom bygget.

At BI skulle
havne i Nydalen var ikke opplagt. Flere alternativer lå på bordet da BI skulle beslutte framtidig lokalisering i Oslo-området. Ved begynnelsen av 2000-tallet var Nydalen en bydel i Oslo kjennetegnet av gammel industrihistorie.

T-baneringen - tungen på vektskålen

Beslutningen om å bygge T-baneringen var en forutsetning og ble tungen på vektskålen da valget falt på Nydalen. I dag ligger de største kunnskapsinstitusjonene i byen plassert som knutepunkter langs nettopp denne T-banelinjen.

Nydalen har utviklet
seg til å bli et kunnskapssentrum i Oslo nord bestående av en rekke kunnskapsintensive virksomheter, boliger, butikker og spisesteder.

Til Handelshøyskolen BI
i Nydalen kommer studenter og forskere fra hele verden for å lærte og utvikle ny kunnskap. Vi har lykkes med å bygge et læringsmiljø med internasjonal tyngde.

Imponert


Byen vår byr
på unike kvaliteter både når det gjelder nærhet til natur og kulturelle tilbud. Mange av dem som kommer til Oslo og BI blir imponert over hvor naturskjønt det er i Nydalen med Akerselva og stiene som tar deg opp i marka. Sammen med Oslo kommune, de andre forsknings- og utdanningsinstitusjonene og næringslivet må vi sørge for at flinke mennesker har gode grunner til å komme hit til oss.

Aktiv partner


Vi på BI
er stolte av å være en del av et pulserende miljø i Nydalen og ønsker å være en aktiv partner i samspillet mellom kommunen, næringslivet og beboerene for å gjøre området enda mer attraktivt i årene framover.

Jan Inge Henjesand

rektor ved BI Nydalen

 

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...