Nordre Aker Budstikke

Taubane til Grefsenkollen?

Det ble faktisk diskutert - en taubane/hengebane opp til toppen av Grefsenkollen. Foto: AKERSPOSTEN/NORDRE AKER BUDSTIKKE ARKIV

Christian Ringnes tenker taubane til Ekebergrestauranten. Faktisk har også taubane - eller hengebane - til Grefsenkollen vært diskutert.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.08.2015 kl 23:33

Førsteutgaven av denne saken sto på trykk i Nordre Aker Budstikke for noen år siden. Vi blåser støv av planene noen tiår tilbake, nettopp om taubane eller snarere en hengebane, til Grefsenkollen

Taubane har vært ett av flere transportforslag til Grefsenkollen. Men det var altså så langt tilbake som i 1957. I Akersposten fra den gang heter det blant annet:

Ingen fast forbindelse

«...På alminnelige hverdager er det nemlig ingen fast forbindelse til Grefsenkollen, og det er ikke annet å vente enn at tilreisende derfor legger turen til andre av byens utsiktstopper. Som Akersposten har væt inne på tidligere, har Øvre Grefsen Vel planer om å rette på dette misforholdet ved å sette i gang en hengebane a la Krossobanen på Rjukan til toppen av Grefsenkollen...», står det blant annet i den gamle avisen, og i tillegg at vellet allerede hadde hentet inn tilbud hos «et av byens entreprenørfirmaer».

LES OGSÅ: Flamingo skal selges!

Kupé for 15

Taubanen ble foreslått enten å gå fra tidligere Grefsenseteren restaurant, og rett opp, eller fra Kurveien 9, rett opp, med «kupé til 15 mennesker», og også med plass til skiene!

Buss en dag i uken

Vellets kanskje noe ambisiøse forslag ble aldri noe av. Og snart 60 år senere er det kun rutebuss opp og ned til Grefsenkollen på søndager.

LES OGSÅ: Maridalsspillet: Kjærlighet, historie og drittsekker vi blir glade i!

- Nei, vi kommer til å kjempe videre for et bedre kollektivtilbud opp hit. Det er ikke noe å lure på! Det er jo noe utrolig at det per i dag kun går buss opp og ned Grefsenkollen på søndager, når bedre tilgjengelighet har vært tema i hvert fall helt siden 1957! sa Jon Kloster på Grefsenkollen restaurant, for noen år siden.

I 2013 ble Oslos eldste rutebuss satt i trafikk til Grefsenkollen.


- Hva med en taubane?

- He he, nei, vi satser nok på bussen!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...