Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Var dette Grefsens første bil?

Første bilen på Grefsen - denne T-Forden? Foto: HISTORIELAGET GREFSEN-KJELSÅS-NYDALEN

– Fargehandler Bjarne Johnsen med sin T-Ford foran sin første butikk. Bilen ble brukt både som personbil og som varebil til transport av maling og så videre, skriver Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GREFSEN: Det er Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen som forteller historien om det som muligens var Grefsens første bil.

T-Ford

– Fargehandler Bjarne Johnsen med sin T-Ford foran sin første butikk. Bilen ble brukt både som personbil og som varebil til transport av maling og lignende. Og som ble kjørt hjem til kunder. Det ble da plassert en varekasse i baksetet, ifølge historielaget.

Bildet skal være tatt i begynnelsen av 1920-årene, så fargehandleren var tidlig ute. Bilen kom til erstatning for en håndkjerre som var i bruk i de første årene. Bilen må ha vært en liten sensasjon i området.

Denne første butikken til Bjarne Johnsen lå i Grefsenveien 58, nesten nede ved Storokrysset.

Grefsenveien til Lettvintveien

– Senere flyttet fargehandelen lenger opp i Grefsenveien til hjørnet av Lettvintveien. Der drev Bjarne Johnsen forretningen i mange år sammen med sønnen Charles, som senere tok etternavnet Jor. Charles drev forretningen videre etter farens død og overlot den til sin svigersønn, Odd Gromstad, skriver historielaget videre.

Forretningen opphørte for noen år siden da Odd Gromstad avgikk ved døden.

Ikke eldst, likevel?

Men etter at historielaget la ut bildet på sin Facebook-side, har det blitt kommentert at bilen kanskje ikke er Grefsens første bil likevel.

«Det er nok ikke en T-Ford, uten å være spesialist på Ford fra denne perioden vil jeg si at det mest sansynlig er en Model-A fra ca. 1930» skriver en.

«Tidlig ute, men ikke Grefsens første bil. Husker vi hadde en gammel Brasier 1919 modell med 3 liters motor og 7 seter stående på låven på Vestre Grefsen, og den var vistnok heller ikke Grefsens første bil» skriver en annen.

Vet du noe om bilen, har historier eller bilder av andre tidlige biler og deres eiere i Nordre Aker? Skriv i kommentarfeltet under, eller send en e-post til tips@nab.no!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...