Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Lokallag legger press på Oslo Ap – mener Ullevål sykehus må bestå

Lokallagsleder på Korsvoll, Therese Ustvedt, her omkranset av (f.v.) leder i Nordre Aker Ap, Emil Mogstad, Amiran Akilan som er leder for Tåsen Arbeiderpartilag, BU-representant Bjørn Gilbert, og Egil Høyem som sitter i styret i Korsvoll. Foto: Korsvoll Arbeiderpartilag

Korsvoll Arbeiderpartilag forventer at Oslo Arbeiderparti krever en utredelse av fortsatt sykehusdrift på Ullevål umiddelbart.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2019 kl 18:15

KORSVOLL: Det går frem av en uttalelse vedtatt i lokalpartiets årsmøte 11. februar.

Helse Sør-Østs styre har vedtatt en fremtidig sykehusstruktur, der det bygges et stort nytt sykehus på dagens Rikshospital på Gaustad, oppbygging av Aker som lokalsykehus, og at Ullevål sykehus legges ned, og tomten selges. Det vil imiderltid ikke bli slik at Groruddalsbydelene får flytte til Aker – dit skal nemlig pasientente fra bydelene som i dag tilhører Ullevål. Groruddalsbydelene vil fortsatt sogne til Akershus Universitetssykehus (Ahus).

Styret i Helse Sør-Øst vedtok å "belyse Ullevål-alternativet", uten at det ble gitt noen forklaring på hva som ligger i det.

– Vi ønsker at alternativet hvor Ullevål er en del av løsningen utredes så raskt som mulig, sier Therese Ustvedt, som er leder i Korsvoll Arbeiderpartilag. Lokallaget på Korsvoll legger dermed press på sitt eget moderparti i bystyre og byråd, som ikke har vært like klare.

Uttalelsen fra årsmøtet i Korsvoll Arbeiderparti 2019 om sykehusplaner i Oslo:

«Korsvoll Arbeiderpartilag viser til planene fra Helse Sør-øst om det framtidige sykehustilbudet i Oslo. I planene inngår nytt sykehus på Aker, nedleggelse av Ullevål sykehus og en omfattende utbygging på Gaustad.


Korsvoll Arbeiderpartilag forutsetter at det framtidige sykehustilbudet i Oslo sikrer

  • Aker som lokalsykehus for Groruddalen
  • at et trygt fødetilbud videreføres ved samling av fødsel-og nyfødtenheter -at traumesenteret sikres en pasienttilgang som gir mulighet til å videreføre og videreutvikle dagens tilbud og fagmiljø
  • at utbyggingen dekker befolkningens reelle behov for sykehustjenester

Det arealet som er til disposisjon på Gaustad er etter partilagets vurdering ikke stort nok til å sikre at disse forutsetningene kan innfris. Det er derfor helt nødvendig at Ullevål sykehus utgjør en del av det samlede framtidige sykehustilbudet.

Korsvoll Arbeiderparti forventer derfor at Oslo Arbeiderparti krever at Ullevål-alternativet utredes umiddelbart og at hele utbyggingsprosjektet og de ulike alternativene blir risikovurdert både i forhold til det samlete pasienttilbudet, miljøkonsekvenser av de ulike planene, driftskonsekvenser i byggeperioden og de økonomiske konsekvensene både i forhold til investering og drift.»

Politisk uenighet lokalt og sentralt

Et tverrpolitisk bydelsutvalg i Nordre Aker har flere ganger markert sin motstand mot de omfattende planene for utbygging på Gaustad. De har også vært tydelige på at Ullevål sykehus må bestå, både for å sikre sykehuskapasiteten til Oslo befolkning, og for at Aker kan bli lokalsykehus for hele Groruddalen. De har også sagt et rungende nei til planene for Gaustad.

Nylig vedtok Oslo Frps årsmøte å skrinlegge planene på Gaustad, og utrede fortsatt sykehusdrift på Ullevål. Venstres landsstyremøte har vedtatt at partiet vil ha en fullverdig utredning om fortsatt bruk av Ullevål og umiddelbar bygging av Aker sykehus. Les mer om vedtakene i Frp og Venstre her.


Stortinget skal 7. mars, på initiativ fra Rødt, SV og Senterpartiet, behandle en sak om Oslo-sykehusene med krav om å prioritere arbeidet med nytt lokalsykehus for hele Groruddalen på Aker og en utredning av mulighetene for å utvikle Ullevål sykehus.

Både Høyre og Arbeiderpartiet sentralt har så langt ikke sagt nei til planene Helse Sør-Østs styre har vedtatt å gå videre med.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...