Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Løper verdens største orienteringsstafett

Anne Margrethe Hausken Nordberg er ankerkvinne for Nydalens SKs stafettlag i finske Joensuu i helgen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Den finske storstafetten Jukola samler i år 16.500 orienteringsløpere i Joensuu i den finske Karelen 17.-18. juni. Verdens største orienteringsstafett har norske lag i favorittrollene!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2017 kl 11:54

FINLAND: Løperne er fordelt på dame- og herrestafetten, med 1302 damelag – som består av fire løpere – og 1595 herrelag med syv løpere.

Tidligere norsk dominans

Dette er det store høydepunktet på klubbnivå, både for bredde og elite i orienteringsidretten, melder Norges Orienteringsforbund i en pressemelding.

Og det er damene som får æren av å innlede «ballet» lørdag ettermiddag, før herrene overtar lørdag kveld og løper gjennom natta til målgang søndag morgen.

Forrige gang denne storstafetten var lagt til Joensuu – tilbake i 2000 – var det stafettpropaganda fra de norske lagene med tre norske lag på toppen av pallen i herreklassen, da Halden SK vant foran Bækkelagets SK og Nydalens SK.

Hausken Nordberg er ankerkvinne

Også i år er det berettiget håp om norske pallplasser, melder Norges Orienteringsforbund.

Fjorårsvinner i dameklassen, Halden SK, er en av favorittene også i år. Her må en også nevne Nydalens SK – som stiller med evigunge Anne Margrethe Hausken Nordberg på sisteetappe.

På herresiden var det 2015 sist gang et norsk lag gikk til topps. Da var det Kristiansand OK som var best i Paimio, bare halvannet minutt foran Halden SK i det som da ble et helnorsk oppgjør på sisteetappe.

I år er det størst forventninger til Halden SK, IL Tyrving, Frol IL fra Levanger og Lillomarka OL – som imponerte med 6. plass under 10mila i vår.

LES OGSÅ: Nydalens SK stilte med rekordmange deltakere på årets 10Mila

Begge stafettene sendes på TV i Finland, med 260.000 TV-seere, ifølge Norsk Orienteringsforbund. I Norge kan en følge all dramatikken via Web-TV på jukola.com.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...