Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lørdag morgen preppes det til skiløyper her

Kommunen ved Bymiljøetaten i gang her lørdag morgen. Foto: OSLO KOMMUNE

Finn fram skiene og kom deg ut, Bymiljøetaten er allerede i gang lørdag morgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.11.2016 kl 10:59

LILLOMARKA: Den kom som varslet, snøen i hovedstaden, fredag midt på dagen. Først litt forsiktig, og så rene julestemningen fredag kveld.

Langsetløkka Kjelsås

Og Bymiljøetaten og Oslo kommune lot ikke vente på seg. Allerede lørdag morgen var de i gang med prepping og pakking. Blant annet på Langsetløkka og innover fra Kjelsås.

Det glattes bak med to meters bredde - så foreløpig mest tilrettelagt for skøyting, da de ennå ikke er nok snø til å sette spor.

I tillegg kjenner Nordre Aker Budstikke til at det planlegges å gjøre det samme utover dagen og helgen i Linderudkollen, Solemskogen, Trollvann, Årvoll, Lilloseter og ned til Stig.

Nordre Aker Budstikke vil oppdatere saken utover dagen - med mer info.

Nordre Aker Budstikke fortalte også onsdag om løypebas Rolf Storbråten, som var på Ringkollen allerede da.

Skiforeningen

– Det er nok ikke skiføre riktig ennå, men vi håper å kunne tilby det så fort som mulig. Vi vil gjerne ha enda flere minusgrader slik at frosten setter seg i bakken, sa løypesjef Sheriff i Skiforeningen.

Ringkollen ligger på cirka 600 meters høyde, i Krokskogen i Ringerike kommune.

Tidligere onsdag kunne Nordre Aker Budstikke også fortelle at meteorologene venter 25-30 centimeter snø i løpet av helgen.

25 - 30 centimeter

– Ja, med 25-30 centimeter snø i Marka, blir det skiføre endel steder. Dessuten blir det bra med kuldegrader ut neste uke, slik at snøen holder seg, sa meteorologikonsulent Jan Inge Hansen ved Metorologisk institutt.

I helgen starter også etter planen løypekjøring både i Linderudkollen og i Grefsenkollen.

Oslo Skisenter

Oslo Skisenter i Grefsenkollen varsler at også de er klare for vinteren.

«Vinteren nærmer seg på Grefsenkollen. Kanonene er klare og nesten alt vedlikehold er unnagjort. Det er meldt noe snøvær i helgen og kaldt i kommende uke. Vi satser på å komme igang med snøproduksjon da» skriver de på sine Facebook-sider.

Linderudkollen

Fra Kjelsås IL får Nordre Aker Budstikke opplyst at idrettslaget vil kjøre med liten løypemaskin søndag i langrennsanlegget på Linderudkollen, dersom det kommer nok snø.

Holder kulden seg vil produksjon av snø starte mandag.

Idrettslaget vil komme tilbake med info om når de første løypene vil åpne. Området for produksjon vil bli stengt for allmenheten så lenge kanonene går.

Så altså - bare å grave frem skiene og kom deg ut!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 
 

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...