Nordre Aker Budstikke

Sporveien om holdeplassen:

Løsmasser har sklidd ut og skapt et tomrom

Fra holdeplassen ved Dr. Smiths i Grefsenveien, mot Storo, i forrige uke. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Utbygger har opplyst til Sporveien at de skal ordne opp i saken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2019 kl 08:31

GREFSEN: I Arnes vei er det i forbindelse med husbygging gravd under en støttemur, på nedsiden av trikkeholdeplassen i Grefsenveien, ved Dr. Smiths vei. Holdeplassen har fått skader, som vist på bilder og videosnutt. Det er også i byggesaken kommet inn en bekymringsmelding fra beboer som har sett skadene.

Fortsatt buss for trikk i Grefsenveien - mellom Storo og Kjelsåsalléen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Holdeplassen er ikke i bruk, i forbindelse med oppgradering av Grefsenveien er det per tiden buss for trikk, og midlertidig bussholdeplass mot Storo er flyttet litt lenger opp i veien.

Utbygger skal rette opp

Nå forklarer Sporveien hva som skjer videre, i mail til Nordre Aker Budstikke:

«Skaden som har skjedd på holdeplassen skyldes en hendelse i forbindelse med byggearbeider i tomten på nedsiden av forstøtningsmuren. Her har løsmasser sklidd ut i nedre del av konstruksjonen og dette har skapt et tomrom som har medført at masser beveger seg nedover på baksiden av forstøttningsmuren og lager sprekken i holdeplassen. Det er ingen bevegelse og fare i forbindelse med forstøttningsmuren. Det er bare masser som forskyver seg. Byggherren som er ansvarlig for dette, altså de som arbeider på denne tomten, har opplyst overfor Sporveien at de nå skal gå i gang med å etterfylle løsmasser slik at holdeplassen kommer tilbake til normal standard. Dette vil de gå i gang med i nær fremtid.»

Buss for trikk stopper litt ovenfor i Grefsenveien, enn der hvor trikkeholdeplassen er. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA


Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med arkitekten bak utbyggingsprosjektet, på vegne av utbygger, som bekrefter at de skal foreta utbedringene som beskrevet av Sporveien.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...