Nordre Aker Budstikke

Lot hunden bli igjen i bilen i nesten 30 varmegrader

ILLUSTRASJONSFOTO

Søndag måtte politiet redde hund ut fra bil i varmen. – Folk må være sitt ansvar bevisst, sier politiet, og oppfordrer folk på det sterkeste til ikke å la dyr være igjen i bilene i denne varmen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.05.2018 kl 20:08

NYDALEN: Søndag skrev politiet dette på Twitter:

«I Nydalen har vi hentet ut en hund som var forlatt i en bil. Vi fikk ikke tak i noen som kunne ta vare på hunden, så Falck har hentet den. Alt står bra til med hunden, og vi oppretter sak på bileier etter dyrevelferdsloven»

Tok ut hunden

Operasjonsleder Steinar Hausvik ved Oslo politidistrikt forteller at de fikk melding fra forbipasserende, som hadde oppdaget hunden inne i bilen i varmen.

– Vi forsøkte å få tak i bileier, uten å lykkes. Vi så an situasjonen en stund, bilen sto halvveis i skyggen. Men så valgte vi å få hunden ut av bilen, forteller Hausvik.

Ikke la dyrene bli i bilen

– Falck ble rekvirert, og de tok vare på hunden. Hunden er en Jack russell-terrier, og den var i form da vi tok den ut. Vi oppfordrer folk å være sitt ansvar bevisst, og også på det sterkeste til ikke å la dyr være igjen i biler i denne varmen. Man kan parkere i skyggen, så plutselig er det ikke skygge der lenger. Når det er så varmt som det er nå, så er det ikke nok med litt åpent vindu heller, sier Hausvik.


– Politiet oppretter sak på bileier etter dyrevelferdsloven, legger han til.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...