Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Jegerne går nye rekrutteringsveier

Lover høy og mørk kursholder

KURS: Mats Horni er en av instruktørene ved jegerkursene til Solemskogen Jeger og Fiskeforening. Foto: PRIVAT

"Kunne du tenke deg å bli jeger, men mistenker at du da må på kurs med en kursholder som ikke er høy og mørk? Da kan du melde deg på kurs hos Solemskogen jeger- og fiskerforening..."

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: Ble nok litt latter da facebook-meldingen til Mats Horni tikket ut. Men mange likes har han fått. Og tilbakemeldinger.

- He, he. En som hevder jeg er kjekk langt fra, men langt fra kjekk. Men at jeg er høy og mørk kan han ikke ta fra meg, gliser Mats Horni.

Kanskje også flere jegere på gang?

Flere kvinner

- Det virker som om det er en økning i antall kvinner som søker seg til kursene. Jeg tviler på at det er på grunn av høye og mørke instruktører, men man vet jo aldri...?, ifølge den kreative kursholderen, i Solemskogen Jeger og fiskeforening.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Foreningen, som ble startet av lokale Kjelsås-gutter i 1980, har vokst seg "stor og sterk" - med ifølge hjemmesiden "godt over 1400 medlemmer."

Les også: Her står elgen og slurper i seg veisaltet i Maridalen

- Mange som melder seg på kurs har allerede interesser som er tett knyttet til natur og friluftsliv. Ofte ønsker de seg en “ny dimensjon” til det og være ute på tur. Mange oppgir også kortreist mat og hjemmelagd god mat, som en motivasjon for å komme seg på jakt.

- Kanskje drømmer de om å felle et vilt, og kunne servere det til gode venner etterpå, tenker Horni.

- Begivenhetsrikt og meningsfullt

Ofte er det også deltakere som har kollegaer eller venner som drar på jakt.

- Mange føler vel at de går glipp av en viktig sosial begivenhet. De ønsker derfor å melde seg på kurs for å ta del i noe de ser er begivenhetsrikt og meningsfullt.

Det er ingen krav om forkunnskaper til jegerkurset.

- Man kan melde seg på dersom man er helt “grønn” også. Mange får også jegerprøvekurset i for eksempel julegave.

Trofebilder

Han forteller om et par intense uker på kurs.

- Det jeg liker best med å holde disse kursene er å være med på reisen til kandidatene fra å være ganske uvitende til dette med jakt, til å øke kunnskaper og ferdigheter gjennom et par intense uker.

- Når kandidatene kanskje sender meg trofébilder med både ryper og storvilt på mail føler jeg at jeg har gjort en god jobb! ifølge den høye mørke kursholderen.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...