Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lover lærlingeplass til fremtidens helsearbeidere

Byråd Aud Kvalbein signerte lærlingkontrakter, og slampoeten Taro Cooper krydret arrangementet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Onsdag var dagen for signering av lærlingkontrakter for fremtidens helsearbeidere. Krydret med frukt, kaffe og ikke minst slam poetry.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2015 kl 13:18

NYDALEN: Det fylles opp i konferanserommet på Radisson i Nydalen, onsdag morgen.

For første gang arrangerer det nye Opplæringskontoret for helse- og oppvekstfag kontraktsmøte for lærlingplass, med kvalifiserte yrkesskoleelver, som har lagt bak seg to års videreågende med helserelatert fagutdanning.

274 lærlinger årlig

Opplæringskontoret ligger under Sykehjemsetaten, og ble offisielt åpnet sist uke. Kontoret vil kunne ta inn inntil 274 nye lærlinger årlig.

– Flere lærlinger til kommunale og private virksomheter er et viktig bidrag for å sikre nødvendig antall fagarbeidere, sier byråd Aud Kvalbein (KrF).

Så langt i 2015 har 129 søkere takket ja til læreplass i helse- og oppvekstfag.

– I Oslo satser vi på lærlinger. Alle kvalifiserte søkere som helsearbeider og barne-

og ungdomsarbeider skal få læreplass, forsikrer Kvalbein.

– For noen dager siden fikk Norge en verdensmester i helsearbeiderfaget i World Skill. I løpet av noen år håper jeg at en lærling fra Oslo står øverst på seierspallen i Yrkes-NM og representerer Norge i internasjonale yrkeskonkurranser, sier byråden.

LES OGSÅ: Nesten halvparten av 10. klassingene fikk 1 eller 2 i matte

– Spennende arena

Byråden mener opplæringskontoret vil bli en spennende arena for opplæring og utvikling.

– Her har vi fått til et fremtidsrettet samarbeid mellom Oslo kommune og aktører som Oslo universitetssykehus. Jeg har stor tro på at samlokaliseringen på Aker vil bidra til å skape entusiasme og kreativitet hos alle involverte, sier Kvalbein.

Opplæringskontoret har allerede 91 medlemsbedrifter. De fleste er kommunale,

som skoler og bydeler, men også private sykehjem og helseinstitusjoner er med.

80 prosent vekst

Bystyret har vedtatt at det skal etableres kapasitet til å ta imot totalt 355 nye lærlinger hvert år. Oslo kommune tegnet i 2014 lærekontrakt med 220 lærlinger. Det innebar en vekst på mer enn 80 prosent i forhold til nivået i 2011.

– Opplæringskontoret vil bidra til å heve fagenes status, øke antall søkere og

styrke opplæringen av lærlingene, avslutter Kvalbein.

LES OGSÅ: Videregåendeelever som tar universitetsmatte: – Vi har vel egentlig blitt stemplet som nerder hele livet

– Godt fulgt opp

Ida Marie Bakkejord (18) fra Nordstrand har kommet halvveis i fireårig utdanning innen pleie- og omsorg, kombinert med full studiekompetanse. Hun har allerede vært utplassert på både sykehjem og boliginstitusjon.

– Målet mitt er å bli vernepleier. Gjennom disse lærlingkontraktene får vi en god mulighet til å bli satt inn i yrket som helsearbeidere, og jeg synes jeg lærer veldig mye, sier Ida Marie.

John Atle Vitnæs (18) fra Holmlia, er på samme utdanningsløp som Ida Marie. Han satser også på videre psykologistudier.

– Gjennom kontraktene får vi en flott mulighet til å komme ut i praksis og lære mye om helserelatert arbeid. I tillegg føler jeg at vi blir veldig godt fulgt opp av Opplæringskontoret, gjennom disse lærlingskontraktene, sier John Atle.

– Gir utrolig mye tilbake

Ida Marie er enig. I tillegg er de unge elevene ved Kuben enige om at det er veldig givende å jobbe med andre mennesker.

– Det å kunne være med på å hjelpe andre til å få en best mulig hverdag, gir så utrolig mye tilbake, sier John Atle og Ida Marie.

Byråden har også sagt sitt, og det er klart til å fortsette signeringen. Men bare nesten, for Taro Cooper runder av introen med veldig kul og tøff slam poesi - for mye handler også om kjærlighet!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...