Nordre Aker Budstikke

Tjuvstartet med Lucia og julekonsert

Amanda t.v. med lillebror David i midten og venninne Elise t.h. Foto: Tiril Haga

Det var smekkfullt, det var glede, og det var flott sang og Lucia-tog ved Berg skole, onsdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.12.2019 kl 23:13

BERG: Berg skolekor har nesten 200 medlemmer:

– Koret har rukket å bli Norges største skolekor på bare tre år. Rundt halvparten av skolens elever er med i koret, forteller Carina Laurhammer på vegne av styret i Berg skolekor.

Onsdag 11. desember klokken 17.00 inviterte også koret til Lucia-tog og konsert i gymsalen på Berg skole, både med hovedkoret og det nystartede guttekoret.

– Det er ikke så mange gutter som synger i skolekor i Norge, så vi er veldig stolte over at rundt 50 gutter denne høsten har blitt med i vårt nyoppstarta guttekor. Koret får på denne konserten support fra et eget foreldreband med strykere, og et foreldrekor medvirker også, sier Laurhammer og legger til at kultursatsingen er et aktuelt tema.

Ekte julestemning!

Onsdag ettermiddag var gymsalen ved Berg skole fylt opp med elever, familie og venner. Det kom så mange, at ikke alle fikk sitteplass. Det ble ekte julestemning på Berg skole, med Lucia-tog med lys og hvite drakter, toget hadde både entre inn i salen, og avsluttet arrangementet med tog ut igjen.

Recap av konserten.

– Moro!

Det var ikke vanskelig å se at barna koste seg og «ga alt»:

– Neste år får vi booke Spektrum, sier Hide Seehusen og ler.


Hun er kordirigenten, sammen med Marius Astrup Thoresen som har hovedansvaret for guttekoret.

Og det er moro å få vise frem det man har trent på:

– Det er alltid veldig gøy å synge for publikum og vise frem noe man har øvd mye på, sier Amanda fra klasse 5C.

– Jeg vil tippe vi har øvd i sikkert hundre timer til sammen, tror hun, og legger til at hun synes at Selmas Sang fra juleserien Snøfall var den morsomste å synge denne kvelden.

Venninnene Amanda og Elise var veldig overrasket når de fikk høre samme dag at de er med i Norges største kor.


– Vi ble så glade, man får en veldig god følelse i kroppen, legger Elise fra 5B til, og at hun og Amanda synger sammen på fritiden og på egenhånd også.

Fjorten sanger ble sunget under julekonserten. Også 2016 Idol-vinner Marius Samuelsen var med, han jobber litt ved Berg skole, og han fremførte «I'll never change». I tillegg sang solist Simen Hørthe «O Helga natt».

Konserten avsluttet med "Deilig Er Jorden", hvor absolutt alle i hele salen var med på å synge.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...