Nordre Aker Budstikke

Se video i saken:

Lurer du også på om du klarer å spise is, iført rustning?

Ikke lett å spise is, iført rustning. Foto: Friknektene

De har lokasjon på Vestre Aker skole. Der tester Friknektene seg på litt forskjellig.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.06.2020 kl 16:03

ULLEVÅL HAGEBY: På hjemmesiden til friknektene.no står det blant annet at de er en gruppe som trener middelaldersverdkamp i Oslo, eller omtalt som blankvåpen. Middelaldergruppa låner lokaler på Vestre Aker skole.

«Blankvåpen er en kampsport der vi bruker butte våpen og praktiserer semi-kontakt, det vil si at vi treffer hverandre, men demper slaget for å unngå skader. En gang i uka treffes vi for å trene, i tillegg til at vi gjør ulike showoppdrag rundt om i Norge og i utlandet. I tillegg til at vi trener på ulike kampteknikker legger vi også mye tid og fokus på å gjenskape historisk riktige drakter, rustninger og våpen.», - her kan du lese mer om friknekt-gjengen.

Lettere enn mange tror - med rustning?

Men de gjør mye annet også, blant annet har de nå testet ut om det er lettere å bevege seg i rustning enn mange tror?

– Alt fra å blåse opp ballonger, spise is, til å spille bordtennis og dyste med elektrisk sparkesykkel. Det er mange myter om at det er vanskelig å bevege seg i rustninger, noe denne videoen forsøker å levere svar på, sier Christoffer Lorang Dahl i gruppa.


Han forteller også at filmen har tusenvis av visninger:

– Filmen har også fått mange visninger i Polen og Tsjekkia, hvor middelalder-miljøet er veldig stort. På grunn av koronasituasjonen fikk vi dessverre ikke deltatt på Oslo Middelalderfestival som var planlagt i mai. Siden vi lengtet etter å gjøre litt ridderting, lagde vi en video vi håpet skulle bli likt av våre venner i middelaldermiljøet. Responsen er mildt sagt overraskende!

Han legger til følgende:

– Vi er en middelaldergruppe som i 15 år har holdt på med sverdkamp og historisk gjenskapelse i Oslo. Vi trener en gang i uka på en kampsport hvor man bruker historiske teknikker for å vinne over motstanderen. Alt av klær, rustning og våpen er historisk korrekte for slutten av 1300-tallet, og gruppen lager mye selv.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...