Nordre Aker Budstikke

Lurer på om trefellingen har tatt hensyn til hekkesesongen

Det ligger rester etter hugst ved og på Monsetangen. Foto: PRIVAT

– På Monsetangen ligger det masse topper fra ulike trær. Jeg bekymrer meg for fuglene, da jeg ser for meg at mange reir har gått tapt i dette, skriver leser til lokalavisa.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2018 kl 11:22

MONSETANGEN: En leser har sendt følgende mail til Nordre Aker Budstikke:

– På Monsetangen ligger det masse topper fra ulike trær. Tømmerstokkene ligger flere steder. Det undrer meg at det ikke tas hensyn til hekkesesongen som beskrevet i Naturmangfoldsloven? Jeg bekymrer meg for fuglene, da jeg ser for meg at mange reir har gått tapt i dette. Hvem er den ansvarlige, tro?

Bymiljøetaten svarer

Vi sjekker med Bymiljøetaten, som svarer:

– Dette stammer fra hogst av turveitrase ved Langsetløkka. Trærne som ble felt ble undersøkt for eventuelle reir før hogst, og kjørt vekk etter hvert som de ble felt, blant annet for å unngå at fuglene bygde i kvisthaugene, sier Knut Johansson, seksjonssjef Nordmarka i Bymiljøetaten.

LES OGSÅ: I vinter ble det hugget i Maridalen. En leser spør om ikke kommunen har planer om å rydde opp.

Nye reirplasser

– Etter bortkjøring og oppsamling i haug på Monsetangen, fungerer nok disse som utmerkede reirplasser for flere fuglearter, spesielt rødstrupe, gjerdesmutt og svarttrost, og en rekke insekter, amfibier og reptiler gjennom sommeren, legger Johansson til.

LES OGSÅ:

Stor skogbrannfare i Oslo: Innfører totalforbud mot bruk av åpen ild i nærheten av marka

Protester på den nen nye grusen på Voldsløkka: – Har de prøvd å gå her med noe annet enn grove fjellstøvler?

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...