Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lyn-fansen valfarter vestover

Mobiliserer til bunnoppgjøret mot Stord

Joachim Westher Andersen (nummer to fra venstre) og mange andre Lyn-supportere er på plass på Stord for å hjelpe laget til ny kontrakt i 2. divisjon. Her utenfor den lokale fiskebutikken. Foto: Foto: Privat

Med stort oppmøte på tribunen, skal Lyn-supporterne hjelpe laget sitt til seier i bunnoppgjøret borte mot Stord lørdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 21:15

OSLO / STORD: Ingressen over var det neppe mange Lyn-supportere som hadde sett for seg for noen år siden. Neppe for noen måneder siden heller, for så vidt.

Men etter mye stang ut den siste tiden, ligger Lyn kun ett poeng over nedrykksstreken to kamper før slutt. På plassen bak på tabellen ligger Stord, så lørdagens bortekamp mot nettopp Stord er livsviktig.

Dermed har Bastionen mobilsert stort og satser på å skape skikkelig stemning på tribunene i lørdagens bunnkamp. En av de som har tatt turen vestover er Joachim Westher Andersen, som tidligere var informasjonssjef i Lyn.

- Bastionen har manet til oppmøte gjennom Facebook, egen hjemmeside og det ene med det andre. Vi blir et tresifret antall Lyn-supportere på en bortekamp mot Stord - det er veldig bra, sier Andersen.

Ikke hyggelig, men fint

Lyn-entusiasten har akkurat ankommet Stord når dittOslo prater med ham fredag kveld. Han synes mobiliseringen på vestlandet vekker blandede følelser.

- Situasjonen laget er i er jo ikke hyggelig, men det er fint å se at såpass mange reiser langt for å se Lyn spille mot Stord, sier han.

Ivrige Lyn-fans tar turen over fjellet både i buss og fly. Joachim Westher Andersen selv er ikke blant dem som reiser på så mange bortekamper, men denne skulle han ha med seg.

- Vi har noen her som reiser på alle bortekampene til Lyn uansett. Men jeg har ikke sett et liknende engasjement til en bortekamp på vestlandet i årets sesong, sier Andersen.

Les også: Joachim Westher Andersen snakker om rivaliseringen mot Vålerenga

Inspirerer laget

Målet er klart: Supporterne skal hjelpe Lyn til seier. Da vil plassen høyst sannsynlig være sikret.

- Vi kan bidra med kjempestemning. Noen supportere er på plass allerede. Andre er på vei i buss og fly. Vi vet at de lokale også kommer til å møte med litt ekstra folk, så jeg tror det blir kjempestemning på stadion, sier Westher Andersen.

På flyet vestover snakket han også med Lyn-trener Jonas Rygg om supporternes mobilisering. Treneren likte det han hørte.

- Han sa at det inspirerer gutta veldig at det reiser såpass mange fra Oslo til Stord for å lage en hjemmebanefølelse, forteller Andersen.

Tror på seier

Selv om Lyn har hatt mye stang ut i det siste, blant annet i 0-1-tapet mot Ålgård forrige helg  tror Joachim Westher Andersen på seier mot Stord.

- Jeg føler meg ganske sikker på at Lyn vinner. Det var godt humør og god stemning i spillergruppa. De virket klare, sier han.

Selv frykter Lyn-entusiasten at han kommer til å trenge valium under lørdagens kamp.

- Jeg gleder meg. Etter mange år med kamper der Lyn har vunnet mye, får vi endelig en kamp hvor jeg blir ordentlig nervøs igjen, sier Andersen.

Etter mange år med oppturer og nedturer med Lyn, er han nemlig svært lite lysten på å nå nye bølgedaler lørdag.

- Konkursen er det verste jeg har vært med på noen sinne, men et nedrykk fra 2. divisjon vil være en meget sterk nummer to. Det håper jeg ikke jeg får oppleve, sier Joachim Westher Andersen.

Les alle våre saker om 2. divisjon i fotball

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...