Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lyn leter etter forsterkninger

Magnus Nikolaisen og Markus Cham er på blokka.

SCORING: Nysignerte Andreas Moen satte inn 1-0, og blir gratulert av kaptein Jonas Rygg. Foto: Alice Johansen

Magnus Nikolaisen og Markus Cham er to av spillerne Lyn har på blokka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2014 kl 13:42

OSLO: Fjorårets sesong var preget av skader, og Lyn endte til slutt på 4. plass i andredivisjon avdeling to. Nå holder klubben på med å legge opp kabalen for spillerstallen den kommende sesongen.

«Klassespiss»

Spiss Andreas Moen ble i fjor hentet for å bøtte inn mål, men det ble bare åtte mål for Oslo-gutten i serien, og i år ble spilleren og klubben enige om å avslutte samarbeidet.

Øverst på supporterklubben Bastionens ønskeliste er det ikke overraskende skrevet inn «klassespiss» med store fete bokstaver.

I Lyn er de ikke direkte uenige.

- Vi ser i utgangspunktet etter spillere som kan forsterke oss, og ethvert lag trenger en spiss som kan score 20 mål i løpet av sesongen, sier Lyn-spiller og assisterende trener Jonas Rygg.

Nikolaisen aktuell

Akkurat den beskrivelsen passer godt til Magnus Nikolaisen, som scoret 24 mål i fjorårets andredivisjon avdeling to for Alta, og som i vinter flyttet til Oslo.

- Vi hadde litt kontakt med Magnus før jul, men det har ikke vært snakk om noe konkret. Jeg vet at han har trent med Hønefoss. Gode spillere er vi alltids interessert i, og Magnus havner helt klart i den kategorien, sier Rygg.

Friggs spiss Markus Cham er for tiden på prøvespill i Lyn.

- Bortsett fra det holder vi kortene tett til brystet. Det er et tøft spillermarked i 2. divisjon, og vi konkurrerer mot klubber som har mye bedre økonomi enn oss, sier Rygg.

Lyn har også forlenget med spillere i egen stall.

Flere av Lyn-spillerne har frasagt seg kontrakten sin, og gått ned i lønn for at klubben skal kunne beholde spillerne fra i fjor.

- Vi får beholde stammen i laget fra i fjor, forteller Rygg.

Supporterne samler midler

I fjor startet Bastionen kronerulling for å skaffe nye spillere til Lyn. Det førte til at Gøran van den Burgt og Andreas Moen ble signert.

I år fortsetter supperterklubben det økonomiske initativet, som går ut på at bedrifter eller privatpersoner bidrar med et månedlig beløp.

- Akkurat nå har vi rundt 35 bidragsytere som gir et månedlig beløp, og vi mangler 25-30 stykker til for å kunne skaffe midler til en «klassespiss» og en midtstopper, sier Christian Thoresen, styreleder i Bastionen.

Sunn økonomi

I snitt gir de 35 bidragsyterne Bastionen har knyttet til seg 500 kroner i måneden.

- Noen gir 200 kroner, mens andre gir en tusenlapp eller to i måneden. Man blir helt varm om hjertet når man hører om studenter som gir av sitt studielån for at Lyn skal kunne ha en litt bedre stall, sier Thoresen.

- Det økonomiske må gå foran alt annet. Jeg vil heller at Lyn skal ha en litt dårligere stall med en sunn økonomi, legger styrelederen til.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...