Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lyn så rødt i NM-finalen

Lyn kom til mange scoringssjanser mot slutten av kampen, men klarte ikke å utnytte de.

En mindre på banen i 77 minutter gjorde at Lyns fotballjenter (J16) fikk en tøff NM-finale, hvor de tapte 1-2 for Forus og Gausel lørdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 01:03

TELENOR ARENA: - Det er kjipt å tape kamper, og spesielt en finale. Jeg synes det er bra at vi tør å spille spillet vårt selv om vi er en mindre, sier Frida Maanum (15).

Kampen var bare snaue tre minutter gammel da det ble direkte rødt kort og en straffe mot for Lyn.

- Det er vanskelig å si noe annet enn at straffe og rødt kort ble avgjørende. I hvertfall for hvordan vinnersjansene jevnet seg ut. Vi spilte en nesten god nok kamp 10 mot 11, sier Lyn-trener Kristoffer Smith-Meyer.

Rødt kort ga protester

Det var etter snaue tre minutter at Forus og Gausel-spiller fikk straffe da Cecilie Sandstøl Herlofsen kom seg gjennom og ble felt av Lyn-keeper Jenny Frantsen

- Jeg prøvde å trekke beinet mitt litt bort, men det var kanskje ørlite kontakt, sier Frandsen (16).

Dommer Marit Buhaug trakk det røde kortet opp av lomma til store protester.

- Jeg mener at det ikke var rødt kort. Ballen triller litt vekk fra mål og spilleren faller ikke med en gang, sier Frandsen til Nordre Aker Budstikke.

Snaue fem minutter etterpå scoret Forus og Gausel på en corner.

LES OGSÅ: Lyns herlige gulljenter

Burde scoret

Maanum brakte nytt liv i kampen da hun reduserte til 2-1 etter et fint angrepsspill i det syttende spilleminutt.

Med 2-1 på tavla ble det en åpen kamp i andre omgang. Lyn gjorde en bra innsats med en mindre på banen og hadde store sjanser uten at de helt klarte å overliste Forus og Gausel-keeperen.

- Jeg synes at vi hadde flest sjanser og vi burde satt de sjansene vi hadde, sier Maanum.

- Hvorfor klarer dere ikke det denne gangen?

- Jeg tror det var mye mentalt, at vi måtte score for å da få uavgjort og kanskje straffesparkkonkurranse, sier Maanum.

Bra sesong uansett

Lyn-treneren er, til tross for finaletap, stolt av det jentene hans har vist.

- Vi i Lyn sitter igjen med nok en viktig erfaring som vi alle tar med oss i jakten på å utvikle oss og bli best mulig. Vi har vært et svært godt fotballag i året som har gått, nå nådde vi ikke helt opp. All ære til Forus og Gausel, sier Smith-Meyer til Nordre Aker Budstikke.

 Denne sesongen har det blitt seier i Dana-cup og Norway Cup.

- Hva er målet neste sesong?

- For alle disse spillerne handler det om å utvikle seg videre og ta nye steg. For noen inkluderer det spill i 1. divisjon og på yngre landslag, for andre blir det et mål å komme enda et hakk opp i neste års turnering, forteller Smith-Meyer.

LES OGSÅ: Lynnedslag i Danmark

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...