Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

«Lynnedslag» i Hafjell

MARATON: Øverst på pallen, Anders Mølmen Høst, nummer to, Morten Eide Pedersen, og nummer tre Joar Tele.
Foto: Lyn/Knut Nævestad Foto: Lyn/Knut Nævestad

Anders Mølmen Høst fra Lyn ski staket 4.2 mil inn til seier i klassisk Ski Marathon. Tredje, fjerde og femteplassen tok også Lyngutta. I dameklassene tok Kjelsås to gull.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.02.2015 kl 22:08

HAFJELL/KRINGSJÅ: Innemellom der; andreplassen tok Morten Eide Pedersen fra Team Coop. 450 stilte til start, i Hafjell Ski Marathon.

Anders Mølmen Høst (23) forteller at han gikk på «blanke ski» hele veien, og staket fra Lillehammers Morten Eide Pedersen på oppløpet, i helmaraton klassisk.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Blanke ski

- Det var vind og yr, og det føltes kaldt å gå, selv om temperaturen ikke var så veldig lav. Men væromslaget ble nok positivt for de som gikk på blanke ski. Det ble en lang og seig spurt, kanskje 300 – 400 meter før mål. Men det var veldig deilig følelse å klare å dra fra Morten de siste få meterne, forteller Anders i etterkant av rennet.

Og selvsagt er det gøy å vinne, særlig når det å gå på ski er «morsomste man kan drive med». Anders vant også Budor-rennet på 45 kilometer, rett etter nyttår.

LES OGSÅ: Hans Christer Holund slo nesten hele VM-laget i Östersund

Bygger selvtillit

- Ja alltid morsomt å vinne. Det bygger jo selvtillit og viser at det man legger ned av trening fungerer, sier Anders, som i løpet av et år legger ned rundt 850 – 900 treningstimer.

Men det er hviledager imellom alle trenings- og konkurransedagene.

- Jeg er sliten nå, og tar det rolig en dag eller to. Så er nok kroppen helt tilbake igjen, sier Anders, som til daglig studerer samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo.

Les også: Jacob (17) fra Grefsen står bak Northug-låta til VM

Vasaloppet

Neste store utfordring for Anders er Vasaloppet.

- Blir nok enda tøffere konkurranse der, regner Anders med.

Det ble mye veldig mye Lyn i helmaraton klassisk i Hafjell. Nummer tre ble Joar Tele (21), nummer fire Sondre Grønvold (21) , og nummer fem Stian R. Andresen (23), alle da fra Lyn skiklubb.

Men Lyns medaljer stopper ikke der. I helmaraton skøyting ble Morten Nævestad fra Lyn ski nummer to, slått av Kristian Kjonerud fra Lillehammer.

Les også: Lynløpere til topps i KollmilaOPP

#To gull og sølv til Kjelsås

Anne Myhr fra Kjelsås vant dameklassen i klassisk helmaraton, mens Unni Persson Moseby fra Kjelsås vant gull i klassisk halvmaraton. Håvard Moseby tok sølv i skøyting i ungdomsklassen.

Se resultater fra skiarrangementet her.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...