Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lyns finalehelt drømmer om Tyskland

STORT TALENT: Frida Maanum viste mye bra på midtbanen, og ble kåret til finalens beste spiller.

Stortalentet Frida Maanum og Lyn har rasket med seg gull i både Dana Cup og Norway Cup i løpet av to uker, men for Frida strekker ambisjonene seg enn til vår hjemlige lekegrind.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.08.2014 kl 22:41

EKEBERG: - Målet mitt er å spille proff i utlandet, sier Frida.

- Så kursen er staket ut?

- Jeg vil gjerne spille i en stor klubb i en tøff liga hvor jeg kan leve av å spille fotball, sier Frida, som spiller fast på det norske J16-landslaget.

- Har du noen favorittklubber?

- Wolfsburg i Tyskland  er en drøm, det er er klubben hvor Carfoline Graham Hansen spiller nå, sier Frida.

LES OGSÅ: Willmann sendte Lyn til finalen

Men for å nå sine mål og drømmer er det viktig med noen gode opplevelser på veien, og det fikk Lyn-jentene i løpet av uken i Norway Cup.

Herlig følelse

Stinne av selvtillit etter seieren i Dana Cup har Lyn spilt skjorta av de fleste de har møtt på Ekebergsletta. Først i semifinalen mot danske Ballerup Skovlunde (2-0) og i finalen mot Nardo (2-1) måtte de virkelig skjerpe seg.

- Det er helt ubeskrivelig deilig å vinne Norway Cup, en helt vanvittig følelse, sier Frida, som kom til Lyn i juni etter ha spilt med gutta i Stabæk og Bærumsløkka frem til nå.

Hun koste seg med seieren.

- Utrolig gøy å vinne med dette laget her. Det er så mange gode spillere her, og en super gjeng, sier Fridfa, som kommer fra Jar i Bærum.

LES OGSÅ: Kasper (13) løftet pokalen for Lyn

Selv knallet hun inn 1-0 etter en corner i førsteomgang.

- Jeg bestemte meg for att det skulle bli mål på den corneren, for jeg ville så gjerne gi laget mitt en god start, sier Frida.

Fin scoring

Lyn hadde bra kontroll på Nardo, men trønderne jobbet steinhardt gjennom hele kampen. Derfor var det ekstra deilig for Lyn da Heidi Ellingsen banket inn 2-0 fra atten meter midtveis i andre omgang.

- Jeg husker jeg fikk en fin pasning av Andrea, så tror jeg at jeg dro av en spiller før skuddet gikk i mål i lensgte hjørnet, forteller Heidi.

- Forøyd med den?

LES OGSÅ: Lyn har 24-0 på to matcher

- Å, ja. Og det var en helt utrilig følelse å vinne finalen. En deilig revansje fra i fjor da vi tapte for Bring Chrildren i semifinalen, forteller Heidi fra Lier utenfor Drammen.

- Kul kamp

Trener Kristoffer Smith-Meyer var forøyd med jentene sine etter at gullet var i boks.

- Dette synes jeg var en ganske kul kamp. Den var ganske tett, og det var finalenerver fra start til mål, sier Smith-Meyer.

Nardo var det beste laget Lyn møtte i Norway Cup, men Smith-Meyers jenter lot seg ikke stresse av det.

LES OGSÅ: Sørget for Lynnedslag i Danmark

- Jeg er utrolig stolt og imponert av jentene. De tar det seriøst, og er veldig flinke med tanke på restitusjon og hvile.

Nå er det tilbake til hverdagen for Lyns gulljenter, som spres utover på mange av klubbens lag.

- Først tar vi en uke fotballfri, så i løpet av august skal vi møte Grand Bodø i NM for J16. Og Stabæk i NM for J19, forteller Kristoffer Smith-Meyer.

 

 

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...