Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lyns unge gulljenter til topps i Frankrike

Finalen spilt foran 3500-4000 tilskuere, VIP-gjester og presse med live-stream av kampen.

I helgen vant Lyns 14 årsgamle jenter gull i fotballturneringen Mondial Pupilles de Plomelin, i Frankrike. Finalen ble spilt foran 3500-4000 tilskuere, VIP-gjester og presse, med live-stream av kampen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.06.2014 kl 11:15

BRETAGNE/KRINGSJÅ: I helgen deltok Lyns fotballjenter 2000 i den 29. utgaven av Mondial Pupilles de Plomelin.

Totalt seksten jentelag var invitert i 14-årsklassen, og i puljespillet møtte Lyn syv av disse.

Med store klubber som Le Mans, Montpellier og Toulouse blant motstanderne, imponerte likevel Lyn fra Oslo og Norge; allerede før lørdagens avslutning var Lyn som eneste lag klare for semifinale.

Trener Kristoffer Smith-Meyer forteller fra turneringen:

- Dette er en invitasjonsturnering med Frankrikes beste 14-årslag sammen med lag fra hele verden. Fjorårets turnering ble den første med en jenteklasse og foran årets turneringen var lag fra Tyskland, Belgia og Norge representert i tillegg til alle de største franske klubbene.

Straffesparkkonkurranse

Smith-Meyer forteller om veien til finalen.

- 0-0 mot vertslaget Quimpere i siste gruppespillskamp gjorde at puljeseieren glapp med minst mulig margin, dermed ventet den andre puljevinneren, Standard Liege, i semifinalen. Etter en ny tøff og jevn kamp måtte det straffesparkkonkurranse til for å skille lagene. Der scoret Lyn på alle sine fire første straffer, og da Standard bommet på sin femte straffe ble det klart for finalen, forteller Smith-Meyer.

Se video med supportere før VIF - Lyn i cupen: - Dette er «the shit» i norsk fotball

Spilte for tusenvis

Han forteller videre at søndagens finale ble en stor opplevelse, med 3500-4000 tilskuere, VIP-gjester, presse og live-stream av kampen.

- Kampen ble Lyns tøffeste utfordring, med et aggresivt Guingamp som motstander. En lite velspilt førsteomgang blir avløst av en bedre andreomgang, hvor Lyn tar tak i kampen og er nær en avgjørelse. 0-0 etter full tid sender likevel kampen til en ny straffesparkkonkurranse.

- Alle ti straffene måtte tas, men da Mari Refsnes Hasselknippe i Lyns mål reddet den aller siste straffen kunne jubelen slippes løs og vi kunne konstatere at Lyn var det første utenlandske laget som vant turneringen, sier Smith-Meyer.

Les også: Ble sjekket ut av Godset i fjor - skrev nylig under for Lyn

Høyt nivå

- Vi var på forhånd spente på nivået, fransk jentefotball er på frammarsj og med store klubber representert forventet vi oss svært god motstand. Topplagene holdt da også et meget høyt nivå, Toulouse og Montpellier var lagene som utpekte seg, sier treneren.

- Hele oppholdet i Frankrike ble en stor opplevelse for Lynjentene, turneringsspillet beviste at laget og spillerne holdt et svært høyt nivå selv mot internasjonal motstand. Selve finalen ble meget lærerik og morsom opplevelse, med fantastiske rammer og en atmosfære som man sjelden opplever på jente- og damekamper, avslutter Smith-Meyer.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...