Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lyst på et luftig avbrekk fra storbyens jag og mas?

Legg iPad'en hjemme og ta med hele familien på Markadagen.

EN PERLE: Turen opp til Finnerud er en flott opplevelse. Foto: Foto: Jan Erik Larsen

Frisk luft, duft av skog og nybakt brød; søndag arrangeres Markadagen med aktiviteter for hele kjernefamilien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2014 kl 14:57

NORDMARKA: Aller best er det å ta beina fatt når destinasjonen er Finnerud og Nordmarka. Ta på egnede turklær, gode støvler og gjerne en ørliten vannflaske i tursekken.

Førstkommende søndag kan de som ønsker det kombinere søndagstur med sosial hygge.

Røde Kors stiller nemlig med en frivillig som følger de som ønsker å gå fra Aamodt til Finnerud. Oppmøte blir klokken 10.00 på Aamodt parkering i Sørkedalen.

LES OGSÅ: Nettavisen overtar skjeriOslo.no

Tilbake i tid

Klokken 11.30 sparkes friluftsdagen i gang med friluftsgudstjeneste ved Sørkedalen barnekor.

Noe senere frister arrangørene med gamle filmklipp fra Finnerud funnet i NRKs arkiver tett påfulgt av konsert ved Sørkedalen Brass.

Klokken 13.30 bør alle barn og unge følge med, da arrangeres det førstehjelpskurs ved Røde Kors.

LES OGSÅ: Slik kan denne bilen bli din, helt gratis

Kunst og elgburgere

Av fristelser ellers blir det kjøring med hest og vogn, salgsutstilling i Galleri Fjøset ved naturfotografen Rolf Sjöquist under tittelen «Fugleminner og et glimt fra Afrika».

Lisbeth Borge-Andersen fra Bonna i Nordmarka stiller ut og selger skinnprodukter og de velkjente Markajentene baker og selger brød i Bryggerhuset.

Det blir salg av reale elgburgere og åpen kafé under hele arrangementet.

LES OGSÅ: 106 Smestad-elever skal følge det nye naturkartet

Vafler fra en svunnen tid

Finnerud Sportsstue ligger i Nordmarka ca. 3,5 km fra Sørkedalen skole, 350 moh. med utsikt over Oslofjorden.

På Finnerud har det vært servering av turgåere siden lenge før krigen. Rømmevaflene ved sportsstuen er de samme som den gangen de ble stekt på svartovnen.

I tillegg til servering av turgåerne tar stuen imot sluttede selskaper for inntil 40 personer inne og noen flere ved utendørsarrangementer.

LES OGSÅ: De vil gå på epleslang i hagen din!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...