Nordre Aker Budstikke

Må bygges om for millioner før de nye trikkene kommer

Vognhallen på Grefsen, og administrasjonsbygget, skal gjennom ombygginger for 200 millioner kroner før de nye trikkene ankommer i 2020. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nye Oslo-trikker krever ombygging av hovedverkstedet på Grefsen og basen på Holtet. Arbeidene forventes å være i gang fra mars 2018.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GREFSEN: Kontraktene for basene på Grefsen og Holtet legges snart ut, og har en verdi på cirka 600 millioner kroner. Det skriver Bygg.no.

87 nye trikker

De 87 nye trikkene Oslo skal kjøpe, skal etter planen bli levert i perioden 2020-2024. Selv om leverandør ennå ikke er bestemt, tar Sporveien høyde for at trikkene kan være opptil 36 meter lange. De eldste av dagens trikker, SL-79, er 22 meter lange, mens SL-95-trikkene er 33 meter lange.

Total trikkelengde i Oslo vil dermed øke fra 2000 meter i dag, til fremtidige 3000 meter. Det planlegges for at 43 nye trikker skal ha tilholdssted på Holtet, mens 44 trikker skal til Grefsen.

På Holtet skal det gjøres store endringer på og i bygninger, på skinneanlegget og holdeplassen. På hovedverkstedet på Grefsen skal det også gjøres omfattende arbeider, men disse vil foregå inni vognhallen.

LES OGSÅ: Vognhallen på Grefsen sto ferdig i 1956. Da var den en «aldeles uhørt moderne sporvognshall!»

Oppgraderer hallen

Trikkene som skal kjøpes inn, vil ankomme suksessivt cirka hver 14. dag frem til 2024, og trikkeleverandøren som blir valgt skal få en mottakshall inne i hallen. Der skal trikkene settes sammen, testes og sertifiseres før de blir godkjent til trafikk, skriver Bygg.no.

Verkstedhallen skal oppgraderes med ny nødvendig teknologi og fasiliteter, mens vaskehallen skal renoveres med ny vaskemaskin. En simulator skal plasseres i administrasjonsbygget, der tredje og fjerde etasje må bygges om.

– Kontraktene for Grefsen går ut i januar 2018, og kontraheres frem mot april 2018. Også her vil det bli en generalentreprise, med en verdi på cirka 200 millioner kroner, sier prosjektsjef i Sporveien, Arnt Jørstad, til Bygg.no.

Les mer hos Bygg.no.


LES OGSÅ: I forbindelse med de nye trikkene skal alle trikkeskinnene skiftes ut. I Grefsenveien starter arbeidet til våren. Det vil i perioder bli problematisk å ferdes i Grefsenveien, særlig for bilister

LES OGSÅ: De gamle trikkene blir «nye» på Grefsen

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...