Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Må flytte fra leirene ved Sognsvann

Fikk medhold av Lagmannsretten.

SKAL TØMMES: De to leirene på Statsbyggs eiendom sydvest for Sognsvann har fått rettens medhold i at de er ulovlige. Leirene skal nå avvikles og området åpnes for allmenn bruk. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

Lagmannsretten forkastet i dag anken fra romfolket. Dermed må leirene ved Sognsvann avvikles.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.10.2013 kl 13:56

SOGNSVANN: - Jeg har ikke sett premissene i kjennelsen ennå, men dette betyr at vi kan iverksette avgjørelsene. Dette er en jobb som Namsmannen normalt gjør sammen med politiet, så kommer vi og rydder etterpå. Først må beboerne varsles, sier Hege Njaa Aschim som er kommunikasjonsdirektør i Statsbygg.

Selskapet eier skogområdet sydvest for Sognsvann hvor to etter hvert permanente romleire er etablert. De vant fram med saken om avvikling av leirene i Oslo byfogdembete, men kjennelsen ble anket.

- Vi har nå fått en bekreftelse i rettssystemet på at området ikke kan benyttes til permanent bosetning, men skal være til allmenn bruk, sier Hege Njaa Aschim.

Les også: - Friområdet har blitt et toalett

- Ser ikke bra ut

Statsbygg kan gå i gang med tømming og rydding av leirene i løpet av kort tid og regner med at mye er gjort om en ukes tid. Ryddingen kostet Statsbygg 350.000 kroner i fjor.

- Vi må vel regne med å bruke en del i år også, sier Hege Njaa Aschim.

Statsbygg har fått en rekke henvendelser om søppel og ekskrementer fra folk som bruker området.

- Nå som bladene har falt har ting kommet mer til syne. Det ser ikke bra ut og det er et stort behov for opprydding, sier Aschim.

BILDESERIE: Se bilder fra leirene ved Sognsvann her

Kan handle raskere neste gang

Til tross for fjorårets kjennelse om at leiren skulle avvikles ble det etablert en ny leir i skogen i år. Statsbygg ser at det er en viss sjanse for at dette skjer igjen.

- Vi må vurdere hvordan vi griper an en slik situasjon, men saken er grundig behandlet i rettssystemet nå og vi må se om vi kan behandlet dette på en raskere måte i fremtiden. Nå håper jeg bare grupper med slike behov respekterer og forstår kjennelsen, sier Hege Njaa Aschim.

Vil ikke kommentere

Leder i Folk er folk, Bjønnulv Evenrud vil ikke kommentere avgjørelsen.

- Kjennelsen er ikke forkynt ennå, det er alt for tidlig å uttale seg om saken, sier Bjønnulv Evenrud.

Advokat Cecilie Elisabeth Schjatvet er engasjert av organisasjonen Folk er folk for å føre saken for retten. Hun har foreløpig ikke besvart dittOslos henvendelse.

LES OGSÅ:

Politiet fant påhengsmotor på do i campingvogn

Ungdomsraner (18): - Det er bare å ta imot straffen og takke gud for at vi bor i Norge

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...