Nordre Aker Budstikke

Warholm:

– Må stelle godt med konkurrentene

Karsten Warholm stormer inn til verdensrekord på 46,70 på 400m hekk menn under Bislett Games i staten av juli. Foto: Annika Byrde/NTB

400 meter hekk er blitt en av friidrettens aller hotteste øvelser, og Karsten Warholm vet å sette pris på konkurransen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TOKYO: Først og fremst er det duellen mellom amerikaneren Rai Benjamin og Karsten Warholm som tirrer. De møter hverandre for første gang denne sesongen i OL.

Warholm har vist seg fram med verdensrekord 46,70 på Bislett 1. juli. Benjamin løp på 46,83 i det amerikanske uttaksstevnet i Eugene i delstaten Oregon i juni. Det var fem hundredeler bak Kevin Youngs gamle verdensrekord på 46,78 satt helt tilbake i 1992.

I tillegg har du menn som Alison dos Santos fra Brasil og Abderrahman Samba fra Qatar som lurer i sivet.

Benjamin og Samba tok sølv og bronse bak Warholm i VM i Qatar i slutten av september 2019. Dos Santos har nærmet seg Warholm i de siste løpene.

– Denne duellen gjør denne øvelsen til en enda bedre øvelse. Man må også takke sine konkurrenter. Det er de som holder meg på tå hev. Man må stelle pent med dem. Det er de som får deg til å se bra ut, sier Warholm til NTB.

Avløpsvann

Øvelsens supertider og den sterke konkurransen har ført Karsten Warholm helt til toppen av verdensrankingen i friidrett. Bislett-sjef Steinar Hoen mener at han er blitt en av friidrettens mektigste og mest attraktive utøvere.

– Det er mange som er bra, og det er kjempebra for spenningen. Hvis du vet hva som skjer, er det ikke like moro å se på. Det var slik i gamle dager at om du sjekket vannforbruket i Oslo under 100-meteren i OL, så var det ingen som dro ned snora da løpet gikk. Det kan hende at det kan bli slik på 400 meter hekk i dette OL, sa trener Leif Olav Alnes til NTB etter Bislett Games.

Skjerper

Warholm tror at den knivskarpe konkurransen skjerper alle involverte.

– Den bidrar til at alle løper fortere. Det er slik at hvis han kan, kan også jeg. Men vi må ikke glemme at dette handler om kappløping. I den store sammenhengen er ikke dette veldig viktig. Vi har dedikert livene vår til dette. For oss er dette viktig, men vi vet at dette ikke er det viktigste i verden. Da trenger du heller ikke å være like redd for utfallet.


For Warholm starter OL med første kvalifiseringsrunde natt til fredag norsk tid.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...