Nordre Aker Budstikke

Må tørrlegge deler av elva, og skal flytte fisk og kreps

Hafslunds entreprenør tørrla halve elveløpet i Akerselva, i forbindelse med arbeidet med nye strømkabler i fjor høst. Nå skal de tørrlegge igjen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Arbeidet starter allerede torsdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.08.2018 kl 16:46

AKERSELVA: Torsdag ettermiddag sender Hafslund Nett pressemelding. Selskapet holder for tiden på med å legge nye høyspentkabler mellom Kjelsås og Korsvoll.

– Vi er nå ferdige med to av tre delstrekker. For det siste delstrekket, som går fra Engebråten skole under Gjøvikbanen og over Akerselva opp til Korsvoll transformatorstasjon, har vi møtt på utfordringer med forsering av jernbanelinjen og Akerselva. Det har vært forsøkt styrt boring gjennom dette området, uten å lykkes, ifølge Morten Schau, kommunikasjonssjef i Hafslund Nett AS.

Boreslam

Videre at ved boring i Akerselva traff de på det de omtaler som dårlig fjellkvalitet.

– Og noe som gjorde at boreslam piplet ut av sprekker i fjellet og kom ut i elven. Arbeidet ble som følge av dette stoppet umiddelbart i påvente av en løsning for å begrense utslipp. Vi er derfor nødt til å grave kablene ned under elva. Vi har opprinnelig søkt om graving over elven, så tillatelse for dette er gitt av fylkesmannen.

For kryssing under Gjøvikbanen vil det bli foretatt presshammer boring.


– Det er noe vi har god erfaring med og har benyttet under kryssing av Grefsenveien i samme prosjekt. Som følge av at det nå blir graving over elva, vil vannet i perioder bli misfarget. Det er satt opp måleutstyr for turbiditetsmåling over og nedenfor arbeidsstedet, slik at unormal vannkvalitet utover det som er gitt i tillatelsen fanges opp, videre ifølge Schau.

Tørrlegger elva

Arbeidene vil foregå ved at det tørrlegges et område i elven med sandsekker og deretter graves og legges det ned rør for kablene.

– Området vil videre bli sikret med dobbel silt gardin, slik at forurensing fra elvebunn fanges opp i denne. Vannføringen i elven vil være normal under arbeidene. Området som skal krysses er grunnere enn ved tidligere kryssinger, så det er å håpe at dette blir enklere i år. Det er meningen at arbeider med kryssingen skal være ferdig i uke 32.

Flytter fisk og kreps

Og fisk og kreps skal flyttes:

– Forberedelser for flytting av fisk, kreps, muslinger osv. er påbegynt i dag, og ivaretas av et maritimt firma som er kjent med denne type arbeid, avslutter Schau.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...