Nordre Aker Budstikke

Må ut med 2,6 millioner for å ha bygget for trange garasjer

Boligene i Skibakkeveien, sett fra Maridalsveien. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

Beboere vant over utbygger i retten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2018 kl 14:17

KORSVOLL: Tirsdag falt dommen i saken der kjøperne av fire nyoppførte boliger i Skibakkeveien på Korsvoll gikk til sak mot utbygger.

Sa nei til erstatning, vant i retten

Årsaken var at garasjene – to av boligene har dobbelgarasje, og to har enkeltgarasje – i boligprosjektet viste seg å være mindre enn forespeilet da de sto ferdige i september i fjor. En av familiene forklarte i retten at de ikke fikk plass til sin 1,9 meter brede Land Rover i garasjen som bare var 2,49 meter bred, skriver DN.

Ifølge tegningene som fulgte kjøpekontrakten skulle enkeltgarasjene være på 18 kvadratmeter, mens kjøpernes målinger viser at de er 13,65 kvadratmeter, ifølge avisen.

LES OGSÅ: Derfor heter det Skibakken og Skibakkeveien på Korsvoll

Utbygger hadde tilbudt de fire småbarnsfamiliene 50.000 kronermhver i erstatning for trange garasjer, noe de ikke godtok.


Nå har Oslo tingrett dømt utbygger til å betale 2,6 millioner kroner. Familiene med dobbeltgarasje får 700.000 kroner hver, mens de to med enkeltgarasjer får 400.000 kroner. I tillegg kommer advokatutgifter på nærmere 400.000 kroner, og 30.000 kroner i erstatning for utgifter til ferdigattest.

Hos Dagens Næringsliv kan du se bilder og video av garasjene.

Dommen er ikke rettskraftig, og kan ankes.

Gangeien som nesten forsvant

Da byggene var under oppføring, viste det seg at bredden på gangpassasjen mellom Skibakkeveien og Maridalsveien var blitt kraftig redusert. Korsvoll vel klagde til Plan- og bygningsetaten, og Bymiljøetaten bekreftet overfor Nordre Aker Budstikke at bredden på veien ville skape problemer for vintervedlikeholdet.

Korsvoll vel fikk imidlertid ikke medhold i klagen. Les mer om gangveistriden her.


LES OGSÅ: Nå bygges trappa i Skibakken opp igjen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...