Nordre Aker Budstikke

Ikke alle var på stranda i helgen:

Makeover ved Myrerjordet

Kjelsås jentefotballforeldre pusser nå opp garderobe- og kiosken i lokalene ved Myrerjordet. Foto: PRIVAT

De vil at jentene også skal føle seg inkludert, så nå pusser de opp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.06.2020 kl 19:08

KJELSÅS: Fotballmamma og styremedlem i Kjelsås Fotball, Solveig Skumlien Nilsen, forteller om store planer om oppgradering ved og på Myrerjordet, et prosjekt som i utgangspunktet er satt i gang for å fremme jentefotballen i Kjelsås. Det er også sendt ut en oversikt over planene til foreldre og andre - et prosjekt som skal være med på å gjenskape et solid fotballmiljø på Myrerfeltet. I skrivet står det blant annet:

«Kjelsås fotball er en fotballklubb som ønsker å sette fokus på å gi like muligheter til jenter som til gutter. Vi ønsker å være en klubb der det finnes et godt treningsmiljø og kultur for jenter i alle aldre. Vi ønsker også å bidra til at jentene i klubben føler seg inkludert, prioritert og at de kan bli kjent med hverandre på tvers av årganger. I tillegg skal det være enklere og mer attraktivt for foreldretrenere og eksterne trenere å bidra til å utvikle jentene våre».

Videre står det at prosjektet nå har startet opp. Mens andre kanskje lå og solte seg og badet i helgen, så stilte mange opp på dugnad ved Myrerjordet.

– Vi starter med å pusse opp garderobefasiliteter og kiosk, gjenåpne møteromsfasiliteter, samt en oppgradering av uteområdene rundt kunstgresset og gressmatta, sier Skumlien Nilsen.

Første dugnad

Skumlien Nilsen forteller fra helgens dugnad:


– I helgen har vi røsket ut det falleferdige kjøkkenet og ødelagte sanitærfasiliteter. Vi har vasket, pusset og malt. Det var tilsammen rundt 30 innom og hjalp til i løpet av helgen. Det var skikkelig moro å se så mange som engasjerte seg i dette. Det var også mange positive tilbakemeldinger om hvor viktig dette prosjektet er for videre rekruttering av jenter til fotballen, og for å beholde jentene vi allerede har i klubben. Ikke minst er det også viktig å få på plass sosiale arenaer for kulturbygging.

Neste arbeidsoppgaver er å ferdigstille nytt kjøkken, få på plass innredning og utstyr til kiosk, legge gulv og bygge benker i garderobene.

– Vi håper at vi får på plass dette i løpet av sommeren, men avhengig av dugnadshjelp for å få det til. Over sommeren skal det bygges innbytterbenker og forhåpentligvis startet på et gjerde ved kunstgresset, legger Skumlien Nilsen til.

Det er tenkt at kiosken skal kunne holdes åpen av årgangene på rundgang. I planen ligger å oppgradere Myrerjordet som fotballarena på lik linje med Grefsen Stadion. Det fortelles at penger skal være på plass for første del av oppussingen inne, i garderobene og i kiosken, men at mye også skal skje gjennom dugnadsjobbing. Initiativtagerne håper på at noen kan sponse det videre oppgraderingsarbeidet.


Det er laget en filmsnutt fra dugnaden sist helg, der det opplyses at det er opprettet en spleis.no for å samle inn mer penger til oppgraderingen:

Flere år

Videre står det følgende i skrivet sendt ut fra fotballklubben:

«Prosjektets levetid vi strekke seg over flere år, spesielt med tanke på å holde arrangementene levende. For den fysiske oppgraderingen ser vi for oss å skaffe nok midler i løpet av 2020 slik at vi kan gjøre det meste ferdig før sommeren 2021. Vi ønsker oss både gjerde rundt kunstgresset og etablering av tribuner. Noe av dette er avhengig av tillatelser fra Oslo kommune etc. På ønskelisten noen år frem i tid står også undervarme på feltet.»

Det er kommunale Boligbygg som eier lokalene som nevnes, og Kjelsås IL som disponerer lokalene, som ligger i forlengelsen av Myrer Omsorg+ ved Myrerjordet, og med inngang fra Hareveien.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...