Nordre Aker Budstikke

Lyn-Hans Christer blir pappa i disse dager:

– Målet er et nytt VM-gull

Hans Christer Holund har gått langrenn for Lyn i sin seniorkarriere. Her er han med Ammerud-blokkene i bakgrunnen under landslagssamlingen for langrenn på Lillomarka Arena i Oslo sist uke. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Hans Christer Holund (31) er forberedt på at livet endrer seg når han blir pappa, men kaster ikke ambisjonene om nye VM-gull på dør av den grunn.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.06.2020 kl 14:47

KRINGSJÅ: 12. juni har samboeren og ungdomskjæresten Anne Marie Dalen termin. Paret venter en gutt.

– Det kan skje når som helst, sa Holund da NTB møtte ham under landslagssamlingen i Oslo sist uke.

31-åringen er blitt en av veteranene på laget og mener det er på tide at også han blir pappa. Det har vært litt å styre med opp mot fødselen.

– Det har vært nok å gjøre og mye som skal ordnes. Jeg har pusset opp et barnerom. Vi gleder oss. Vi er klare, sier han.

Holund var et stort talent i ung alder og ble juniorverdensmester. Likevel tok det tid før han slo igjennom som senior. Han overrasket de fleste da han stakk fra feltet og seilet inn til VM-gull på 50 kilometer i Seefeld i 2019.

Uvisst

Han vet ikke helt hvordan idrettslivet blir påvirket av papparollen, uten at det uroer ham. Han vet også at typer som Martin Johnsrud Sundby og Pål Golberg begge fikk et løft etter at de fikk sitt første barn.

– Det blir en litt ny hverdag, og du vet ikke helt hva du går til. Det er en kabal som skal gå opp, og den kabalen må du finne litt ut av underveis.

Veteranen fra Nittedal, som går for Lyn, vet hva det handler om.


– Vi må finne ut hvordan ting fungerer og hvilken gutt dette er. Det er fokus i de første månedene. Vi må finne et system som gjør at jeg kan være en god far og samtidig får gjort jobben skal til for å være med å kjempe om et nytt VM-gull til vinteren, sier Holund.

Koronasituasjonen er et annet usikkerhetsmoment og noe som heller ikke gjør det lettere å planlegge hvordan de kommende månedene blir.

– Jeg har fortsatt tro på at det blir VM i Oberstdorf i februar. Jeg håper at det kan bli en verdenscupsesong også. Det er fortsatt en god stund til vinteren, og jeg synes at det har skjedd en god del positivt i de siste ukene. Jeg ser lysere på det nå enn for én måned siden. Folk flest blir glade av å se sport og idrett, og jeg håper at vi kan bidra til det i år også.

Heldige

Holund er en rolig og nøktern type. Selv om han erkjenner at de siste ukene har vært spesielle, har det ikke påvirket ham så veldig.

– Vi skiløpere har vært heldige. Sesongen var nesten over da dette kom. Jeg synes mer synd på dem som starter sesongen nå.


Da tenker han ikke minst på friidrettsutøverne. Holund prøvde seg på en femkilometer sammen med blant andre Norges beste triatleter og noen distanseløpere i mai.

– Jeg synes det er gøy å konkurrere og meldte meg på en femkilometer. Jeg har ikke løpt slike løp siden jeg var en 15-16 år. Jeg har en far som løp mye da han var yngre, og jeg hadde lyst til å prøve meg på tidene hans.

– Klarte du det?

– Nei. Han er fortsatt bedre enn meg.


Det gjenstår å se om den nye generasjon Holund vil prøve seg på pappas meritter.

(©NTB)

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...