Nordre Aker Budstikke

Målt til 71 km/t i 40-sonen

Lettvintveien - mellom Kjelsåsveien og Grefsenveien. Nå blir det befaring med kommunen på nyåret, så kanskje skjer det trafikktiltak. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Dette er helt horribelt! Jeg appellerer til at enkelte bilister går i seg selv og tenker på hvordan de kjører. Altfor mange har en aggressiv kjørestil, selv om de ser skolebarn langs veien, sier kommunikasjonsrådgiveren i Sporveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2018 kl 20:31

GREFSEN: 3. desember stengte Grefsenveien for biler, for gjennomkjøring til og fra Storokrysset. Trafikkendringen har blant annet medført mer trafikk i Kjelsåsveien, som sammen med Frysjaveien og Maridalsveien nå er hovedveiene til og fra Grefsen- og Kjelsåsområdet.

I forrige uke publiserte Nordre Aker Budstikke en sak hvor Bymiljøetaten svarer på hvorfor ikke bommen i Lofthusveien åpnes, mot Årvoll-siden - her kan du lese hele saken.

Lettvintveien

I tillegg, denne uka sto foreldre med barn frem i lokalavisa, og fortalte om trafikkaos og farlig trafikkbilde i Lettvintveien. Avisa spurte også Bymiljøetaten om det var planlagt trafikktiltak i den korte veisnutten fra Grefsenveien til Kjelsåsveien, men Bymiljøetaten viser til Sporveien, som prosjektleder for arbeidet i Grefsenveien.

– Jeg har full forståelse for at folk reagerer på bilkjøringen i Lettvintveien. Dette har prosjektet også mottatt mange meldinger om fra bekymrede foreldre. Vi har også selv observert farlig kjøring av enkelte bilister her. Blant annet gjennomførte vi en trafikktelling og målinger i uke 45, altså noen uker før stengingen av ut- og innkjøringen til Storokrysset, og da ble høyeste hastighet i Lettvintveien målt til 71 km/t, sier kommunikasjonsrådgiver i Sporveien, Sven Øvergaard.

Det er per i dag 40 km/t i Lettvintveien. Ved en politikontroll mister du førerkortet hvis du kjører i 66 km/t eller fortere i en 40-sone.


Øvergaard forteller videre at Sporveien brukte selskapet Proxll, og hvor målet var å måle/registrere trafikken.

– Dette skal vi også gjøre noen uker utpå nyåret for å få frem forskjellene i trafikkbildet før og etter stengingen av Grefsenveien. Det var under disse målingene vi registrerte en privatbil i nevnte hastighet. Men en liten lastebil ble også målt til 63 km/t, noe som må anses som like ille.

Sporveien hadde ikke med politiet, da hensikten kun var å registrere trafikken, men Øvergaard nevner at det selvsagt senere kan bli aktuelt å involvere politiet ved nye registreringer.

Befaring

– Dette er helt horribelt så derfor har vi tatt initiativ til en befaring sammen Bymiljøetaten i Lettvintveien, som vi håper å få gjennomført i begynnelsen av januar. Utover å øke sikkerheten på denne veien, appellerer jeg til at enkelte bilister går i seg selv og tenker på hvordan de kjører. Altfor mange har en aggressiv kjørestil, selv om de ser skolebarn langs veien.

Han har selv vært i området på befaringer:


– Selv har jeg stått oppe i Kjelsåsveien og sett enkelte bilister, som når de kommer til innsnevringen foran fotgjengerfeltet barna til Disen skole bruker, velger gassen fremfor bremsen for å «rekke» å komme gjennom innsnevringen før den møtende bilen. Uansett hvor mange tiltak kommunen etablerer, vil skoleveiene her aldri bli trygge så lenge vi har denne type kjøring, sier Øvergaard.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...