Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Mammaene får skylda for at barna kan være motbydelige på fotballbanen

Bildet er kun et illustrasjonsfoto og har ingen ting med verken mammaer som ikke motiverer barna på rett måte, eller barn som er motbydelige på banen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Morens holdning kan være årsak til at barna blir motbydelige og umoralske tyranner på fotballbanen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Det er forskning.no som forteller om den svenske studien, og at foreldre, spesielt da mødre, bør få opplæring i hvordan de oppdrar barna sine. Nettopp for å forhindre at barna blir umoralske tyranner på fotballbanen.

I tillegg oppfordres det til at dårlig sportsånd må bekjempes tidlig, for moral og doping henger sammen.

Motbydelige

– De fleste som har drevet med idrett, har støtt på motspillere og medspillere med dårlig sportsånd. Spillere som ikke lar seg stoppe av verken skrevne eller uskrevne regler. Spillere som i kampens hete blir motbydelige – verbalt eller fysisk, står det i saken fra forskning.no.

Videre at dette nettopp er noe spillerne har med hjemmefra.

Opptatt av seier?

– Foreldrene har et spesielt ansvar for å oppdra barna til å bli moralske idrettsfolk. Særlig mødrene. Hvis barnet opplever at foreldrene er mest opptatt av seier, kan det føre til dårlig sportsånd, sier Stefan Wagnsson, som er hovedforfatter av studien og førsteamanuensis ved institutt for idrettsvitenskap ved Karlstads Universitet i Sverige.

Mest sammen med barna?

Men hvorfor får mødrene spesielt skylda?

– Fotball er en veldig mannsdominert idrett. Derfor er det overraskende at mødre har større innflytelse på moralen. Men moralen utvikles tidlig, og selv i et likestilt land som Sverige bruker mødrene mer tid med barna, skal noe av forklaringen være - les hele saken på forskning.no.

LES OGSÅ ANDRE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...