Nordre Aker Budstikke

Psykologen:

– Man bør ikke gjøre for mye av det man ikke vil

Coach og mindfulnessinstruktør Pernille Wesmann, yogalærer og eier av Medisinsk Yoga Øst Anne Siri Langelandsvik og psykolog Egil-Arne Skaun Knutsen. Foto: Medisinsk Yoga Øst

– Jeg skal ikke snakke om hvordan man slipper unna oppvasken, men evnen til å sette grenser for seg selv: Hit, men ikke lenger, forteller psykolog Egil-Arne Skaun Knutsen om torsdagens foredrag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2018 kl 21:05

TÅSEN: Eier av Medisinsk Yoga Øst Anne Siri Langelandsvik gleder seg til torsdag kveld, da skal psykolog Egil-Arne Skaun Knutsen fortelle om akkurat hvor viktig det er, at du er glad i deg selv, føler deg verdifull og setter klare grenser både overfor deg selv, og andre.

– Hva vil du prioritere for å lage deg selv en god dag. Hvordan vil du gå frem for å lage deg et best mulig liv? forteller mediyoga lærer og terapeut Anne Siri, om foredraget torsdag kveld.

Hun fortsetter:

– Vi vil også til foredraget gjøre avslapningsøvelser, samt øvelser for nettopp å kjenne på egne grenser.

Både Anne Siri og mindfulness coach Pernille Wessmann skal delta i foredraget.

Verdifull eller verdiløs?

Psykolog Egil-Arne Skaun Knutsen fortsetter:

– Det er en avgjørende forskjell på hvordan man lever sitt liv, om man lever det etter: Jeg er verdifull, eller etter: Jeg er verdiløs. Lever man livet sitt etter at man ikke er verdifull, så kan det påvirke egen evne og mulighet for å sette de grensene man trenger å sette i livet sitt, sier psykologen.

– Det er slik at man ikke bør gjøre for mye av det man ikke vil. Man burde ikke være kjæreste med en man ikke vil være kjæreste med, og man burde ikke gjøre for mye av det som kan oppsummeres som plikt. Det er også lov å snu, og si nei. Jeg er overbevist om at folk flest ikke vil at folk skal gjøre ting for seg, som de egentlig ikke vil.

– Hit, men ikke lenger

Og det er ikke det å bidra til fellesskapet psykologen snakker om.


– Nei, jeg snakker ikke om å ikke skulle bidra til å rydde der man bor, eller ta sin del av oppvasken. Det handler om å sette grenser for seg selv der det er fra litt, til meget viktig. Det handler om å markere for andre: Hit, men ikke lenger. Det er stoppfunksjonen som er så viktig, klare å si nei, når det er nei-ordet som man har inni seg selv. Noen ganger må man også sette grenser for seg selv slik at man får gitt kroppen sin den hvile den trenger.

Egil-Arne har skrevet mange innlegg i Nordre Aker Budstikke - her har du noen av de:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...