Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Kan ikke forvente at ideelle organisasjoner skal gi anbud. Det er ikke slik frivilligheten fungerer»

Ullevål Hageby seniorsenter holder til her. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

MENINGER: Kommuneadvokaten uttaler at seniorsentre enten må driftes kommunalt, eller settes ut på anbud. La heller bydelen selv bestemme driftsformen på våre seniorsentre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2019 kl 20:01

Nordre Aker er en alders- og demensvennlig bydel, og vi har svært gode seniorsentre som er finansiert med tilskudd fra bydelen. Tilskuddsordningen er til for at det offentlige og frivilligheten kan jobbe sammen.

I disse dager råder det usikkerhet om den videre driften rundt noen av våre flotte seniorsentre. Kommuneadvokaten har kommet med en uttalelse om at seniorsentre enten må driftes kommunalt, eller settes ut på anbud.

Man kan ikke forvente at ideelle organisasjoner, som for eksempel Norske Kvinners Sanitetsforening, som bidrar med mye frivillig arbeid på Tåsen seniorsenter, skal gi anbud. Det er ikke slik frivilligheten fungerer. De frivillige organisasjonene vil ikke ha kapasitet til å gå inn med anbud fordi man rett og slett ikke har ressurser nok.

I Nordre Aker drives Ullevål Hageby seniorsenter av Nasjonalforeningen for folkehelsen, mens Kuben aktivitetssenter (Kuben 62+) og Tåsen seniorsenter drives gjennom Norske Kvinners Sanitetsforening.

Sentrene er avhengige av kommunale tilskuddsmidler, og uten støtte må de kanskje måtte legge ned sin drift.


Venstre er glad for den jobben som de frivillige-ideelle organisasjonene utfører på en utmerket måte, og vi ønsker at de skal fortsette med sitt arbeid. Seniorsentrene har knyttet til seg en stor gruppe frivillige som er nødvendige for driften, mange av de frivillige er med fordi de har en tilknytning til organisasjonen som driver senteret.

Vi må ta godt vare på våre flotte seniorsentre og sørge for en forutsigbar drift. Venstre mener at det bør være opp til bydelen å velge hvilken driftsform som passer best for våre seniorsentre. Eldreomsorgen skal ta hensyn til eldrebefolkningens mangfoldige sammensetning i bydelen.

Det er viktig å samarbeide med ideelle og frivillige organisasjoner, for å legge til rette for en variert og meningsfylt alderdom. La bydelen selv bestemme driftsformen på våre seniorsentre. Lokalpolitikere i bydelsutvalget bør få velge hvordan de ønsker å organisere og finansiere seniorsentre. På den måten kan vi sikre en forutsigbar drift også for ideelle og frivillige organisasjoner.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...