Nordre Aker Budstikke

Mandag åpner skolene, men ikke for alle studentene

BI i Nydalen, mandag 18. mai åpner skolen for avgangselever. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/KARL ANDREAS KJELSTRUP

Studentene oppfordres også til å unngå å bruke offentlig transport for å komme til skolen. Men det er ikke alle som får vende tilbake til BI i Nydalen og UiO på Blindern.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2020 kl 10:26

NYDALEN: Fredag skriver Handelshøyskolen BI på sin nettside at campus åpner for avgangsstudenter 18. mai, i henhold til nye retningslinjer kan 3. års bachelorstudenter og 2. års masterstudenter komme tilbake til campus for å jobbe med bachelor- og masteroppgaven.

«Det er kun skolens åpne arealer som vil være tilgjengelig for bruk. I tråd med myndighetenes retningslinjer oppfordrer vi alle studenter til å unngå å bruke offentlig transport for å komme til campus.», skriver skolen.

Videre ramses opp retningslinjer for å oppholde seg på campus, og at man må sørge for å følge Folkehelseinstituttets generelle smittevernråd i forbindelse med koronaviruset.

Det er heltidsstudenter på 3. års bachelor og 2. års master som får bruke skolens lokaler, samt andre som av særskilte hensyn har fått innvilget tillatelse av Student Counselling. Alle må fremvise gyldig studentbevis og gå via hovedinngangen og registrere seg i resepsjonen ved ankomst. Det er kun lov å oppholde seg i de åpne arealene», skriver også skolen. Les mer på BIs nettsider.

Universitetet i Oslo skriver på sine nettsider at også der kan de første studentene komme tilbake til lesesalene på Blindern fra mandag 18. mai, men først etter å ha gjennomgått smittevernkurs og reservert en lesesalsplass.


Det blir en maksgrense på 50 personer per sone i lesesalen og minst én meter avstand mellom hver plass. Det åpnes fra mandag mulighet for å bestille lesesalsplass i Sophus Bugges hus, Eilert Sundts hus, Idrettsbygningen og Georg Sverdrups hus. Lesesalsplassene er åpne for alle studenter, uavhengig av fakultet og studienivå. Totalt blir 776 lesesalsplasser tilgjengelig for studentene. Les mer på UiO sine sider.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...