Nordre Aker Budstikke

Mandag kan du få et skikkelig danseshow til lunsjen

Ta lunsjen ute i Nydalen på mandag, og få en helt gratis danseoppvisning av elever fra Korsvoll, Ullevål og Maridalen!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN/NORDRE AKER: Dansens Dager 2019 markeres fra 26. til 29. april og Danseinformasjonen er nasjonal koordinator.

Selve Dansens Dag, den 29. april, er en internasjonal UNESCO-dag og feires i over 60 land.

Åpningsarrangement på Operataket

Fredag 26. april kl. 12.00 markeres åpningen av dagene over hele landet med at barn og unge danser årets Dansens Dager-dans, koreografert av ambassadør Martin Slaatto.

Den offisielle åpningen i Oslo skjer på Operataket, og Oslos ordfører Marianne Borgen står for snorklippingen. I tillegg kommer over 300 dansestudenter og elever til å danse årets dans som er Transporteringsdans. Elever fra Spin Off Forstudium i Dans og Afrobeat kids fra Subsdans kommer også til å fremføre med egne koreografier.

600 dansende elever i Nordre Aker

I Nordre Aker markeres selve Dansens Dag med en oppvisning på Gullhaug torg, midt i Nydalen, mandag 29. april kl. 12.00.


Nesten 200 6. klassinger fra bydel Nordre Aker har i løpet av de siste ukene fått besøk av dansere fra Panta Rei Danseteater. Elevene har lært en koreografi/flashmob som alle skal danse på markeringen, men har også jobbet med å lage egne koreografier som skal vises!

Dansecrewet Cre8 med oppvisning under Dansens Dag i Nydalen i 2018. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bydel Nordre Aker har arrangert Dansens Dager hvert år siden 2006, på ulike steder i bydelen, i samarbeid med skoler og profesjonelle dansere. Hvert år inviteres 6. klassingene til å delta, og i år er det elever fra Ullevål, Korsvoll og Maridalen skoler som kommer sammen for å feire dansen sammen med dansecrewet Cre8 som også vil danse for publikum og elevene.

– Ta lunsjen ute, oppfordrer Liv Husby, som er kontaktperson for Dansens Dager i Nordre Aker, og ønsker pubikum velkommen til en gratis oppvisning.

Programmet varer ca 30 minutter. Øverst på siden kan du se et videoinnslag fra forestillingen i fjor. Da var det 6. klassinger fra Ullevål og Kjelsås skoler som deltok.


Det var i 1982 at International Dance Commitee- ITI, Unesco, etablerte den internasjonale Dansens Dag 29. april som en markering av all dans. Ønsket for denne dagen er at dansere verden over skal sette fokus på alle danseformer og feire dansen som kunstform. I år markeres Dansens Dager i perioden 27.- 29 april over hele landet.

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...