Nordre Aker Budstikke

Mandag kan du søke om beboerparkering

5. oktober blir det beboerparkering i alle kommunale veier i Nordre Aker, innenfor Ring 3. Foto: Lise Åserud / NTB (Illustrasjonsfoto)

Fra og med 5. oktober utvides beboerparkeringsordningen i Nordre Aker. Mandag 21. september åpner Bymiljøetaten for at man kan søke om parkeringstillatelse.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2020 kl 08:05

NORDRE AKER: Fra mandag 5. oktober trer beboerparkeringsordningen i kraft i de resterende veiene i bydelen som ligger innenfor Ring 3.

Beboerparkering ble første gang innført i Nordre Aker i utvalgte områder i bydelen i september 2018 – de nedre delene av bydelen mot Blindern og Ullevål sykehus, pluss Tamburveien/Spikerveien i Nydalen.

Det er bydelsutvalget som har vedtatt utvidelse av ordningen, etter en evaluering fra Bymiljøetaten i fjor, samt innspill fra innbyggerne.

Du kan lese mer om utvidelsen av beboerparkeringen i Nordre Aker, og hvilke gater som nå innlemmes, i denne saken fra august i år:

Åpner for søknad

I august spurte vi Bymiljøetaten hvordan beboerne i de aktuelle områdene vil bli varslet om innføringen av beboerparkering.


– De blir varslet med e-brev fra kommunen. I tillegg vil det være en periode i forkant når vi er i gang med å montere skiltstolper hvor det vil henge oppe poser over skiltene med «Her kommer beboerparkering», slik at dette vil være godt synlig for beboere at ordningen nærmer seg oppstart. Det åpnes for søknad om beboerkort ca. 2 uker før ordningen trer i kraft. For de fleste som er registrert bileier og med folkeregistrert adresse i bydelen vil søknad og innvilgelse av beboerkort kunne gjennomføres elektronisk i løpet av et par minutter, svarte pressevakt Line Holand.

Mandag 21. september åpner Bymiljøetaten søknadssidene for beboerparkering i de nye områdene. Det skriver de på egne nettsider.

Det er altså folkeregistrert adresse i Bydel Nordre Aker som er kriteriet for å søke parkering – i tillegg til at du har registrert eierskap til en bil.

Hensikten med beboerparkering er ifølge Oslo kommune å sikre plass til dem som bor i området, og redusere omfanget av fremmedparkering. Personer med bostedsadresse i bydelen kan kjøpe beboerparkeringstillatelse for ett kjøretøy, og dermed parkere fritt i veier med beboerparkering i egen bydel. Gjester og andre uten tillatelse betaler for den tiden de står parkert.

Hva koster det?

  • Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 3600 kroner for ett år
  • Elbil (helelektriske): 600 kroner for ett år
  • Motorsykkel og moped: 1800 kroner for ett år
  • Hydrogenbil og el-varebil: gratis
  • El-motorsykkel og el-moped: 300 kroner for ett år
  • Gjesteparkering (sone 2300) kl. 9-20 mand.-lør.: 1 time 32 kr, 2 timer 66 kr, 3 timer 100 kr, 4 timer 134 kr, 5-24 timer 167 kr. Elbil: 1 time 5 kr, 2 timer 11 kr, 3 timer 17 kr, 4 timer 22 kr, 5-24 timer 28 kr
  • Næringsdrivende: For én bil 7200 kroner (elbil 1200 kroner), To biler 15.600 kroner (elbil 2600 kroner), Tre biler 25.200 kroner (elbil 4200 kroner), Fire biler 36.000 kroner (elbil 6000 kroner), Fem biler 48.000 kroner (elbil 8000 kroner), Flere biler - øker med 12.000 kroner per bil over fem (Elbil: Øker med 2400 kroner per bil over fem).

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...