ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Mandag kan du søke om beboerparkering

5. oktober blir det beboerparkering i alle kommunale veier i Nordre Aker, innenfor Ring 3. Foto: Lise Åserud / NTB (Illustrasjonsfoto)

Fra og med 5. oktober utvides beboerparkeringsordningen i Nordre Aker. Mandag 21. september åpner Bymiljøetaten for at man kan søke om parkeringstillatelse.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2020 kl 08:05

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE AKER: Fra mandag 5. oktober trer beboerparkeringsordningen i kraft i de resterende veiene i bydelen som ligger innenfor Ring 3.

Beboerparkering ble første gang innført i Nordre Aker i utvalgte områder i bydelen i september 2018 – de nedre delene av bydelen mot Blindern og Ullevål sykehus, pluss Tamburveien/Spikerveien i Nydalen.

Det er bydelsutvalget som har vedtatt utvidelse av ordningen, etter en evaluering fra Bymiljøetaten i fjor, samt innspill fra innbyggerne.

Du kan lese mer om utvidelsen av beboerparkeringen i Nordre Aker, og hvilke gater som nå innlemmes, i denne saken fra august i år:

Åpner for søknad

I august spurte vi Bymiljøetaten hvordan beboerne i de aktuelle områdene vil bli varslet om innføringen av beboerparkering.

ANNONSE

– De blir varslet med e-brev fra kommunen. I tillegg vil det være en periode i forkant når vi er i gang med å montere skiltstolper hvor det vil henge oppe poser over skiltene med «Her kommer beboerparkering», slik at dette vil være godt synlig for beboere at ordningen nærmer seg oppstart. Det åpnes for søknad om beboerkort ca. 2 uker før ordningen trer i kraft. For de fleste som er registrert bileier og med folkeregistrert adresse i bydelen vil søknad og innvilgelse av beboerkort kunne gjennomføres elektronisk i løpet av et par minutter, svarte pressevakt Line Holand.

Mandag 21. september åpner Bymiljøetaten søknadssidene for beboerparkering i de nye områdene. Det skriver de på egne nettsider.

Det er altså folkeregistrert adresse i Bydel Nordre Aker som er kriteriet for å søke parkering – i tillegg til at du har registrert eierskap til en bil.

Hensikten med beboerparkering er ifølge Oslo kommune å sikre plass til dem som bor i området, og redusere omfanget av fremmedparkering. Personer med bostedsadresse i bydelen kan kjøpe beboerparkeringstillatelse for ett kjøretøy, og dermed parkere fritt i veier med beboerparkering i egen bydel. Gjester og andre uten tillatelse betaler for den tiden de står parkert.

Hva koster det?

ANNONSE

  • Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 3600 kroner for ett år
  • Elbil (helelektriske): 600 kroner for ett år
  • Motorsykkel og moped: 1800 kroner for ett år
  • Hydrogenbil og el-varebil: gratis
  • El-motorsykkel og el-moped: 300 kroner for ett år
  • Gjesteparkering (sone 2300) kl. 9-20 mand.-lør.: 1 time 32 kr, 2 timer 66 kr, 3 timer 100 kr, 4 timer 134 kr, 5-24 timer 167 kr. Elbil: 1 time 5 kr, 2 timer 11 kr, 3 timer 17 kr, 4 timer 22 kr, 5-24 timer 28 kr
  • Næringsdrivende: For én bil 7200 kroner (elbil 1200 kroner), To biler 15.600 kroner (elbil 2600 kroner), Tre biler 25.200 kroner (elbil 4200 kroner), Fire biler 36.000 kroner (elbil 6000 kroner), Fem biler 48.000 kroner (elbil 8000 kroner), Flere biler - øker med 12.000 kroner per bil over fem (Elbil: Øker med 2400 kroner per bil over fem).

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE