Nordre Aker Budstikke

Mange gode minner fra Bruuns konditori!

Skiltet er fortsatt på veggen på det tidligere konditoriet. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Det er mange minner i nabolaget fra dette huset.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2020 kl 07:36

BERG/TÅSEN: Nils Lauritssøns vei har mye historie å by på. Navnet på veien er etter Nils Lauritssøn, som var borgermester i Christiania på 1660-tallet, noe vi har skrevet mer om tidligere.

Ett av husene i Nils Lauritssøns vei, nummer 36, har også mer historie i veggene. Her holdt nemlig Rolf Omar Bruuns Bakeri og Konditori til. Skiltet henger fortsatt på funkisbygningen i mur fra 1930, og som nå er vanlig bolig for to familier. Huset er oppført på Byantikvarens gule liste.

Tidligere i sommer omtalte Nordre Aker Budstikke huset, som fortsatt har skiltet på over det karakteristisk buede glassutbygget, som viser at det har vært bakeri og konditori der. Samtidig spurte vi leserne om å dele minner, og etterlyste mer informasjon om det tidligere konditoriet.

Mange leste og mimret

Saken engasjerte mange. Nesten 20.000 har i skrivende stund klikket seg inn i saken om det tidligere bakeriet og konditoriet i Nils Lauritssøns vei, og flere kommenterte også saken på Nordre Aker Budstikkes Facebook-side.


Blant kommentarene er disse:

«...jeg lurer på når det ble lagt ned? Var det tidlig på 60-tallet?»

«Slik jeg husker det var det mye mer enn lomper hos Bruun. Det var vel egentlig et skikkelig konditori, som Plaza. Men med mindre utvalg.»

«Jeg har kjøpt mye bakevarer der, husker de små runde bordene med glassplate. Gode barndomsminner.»

«Har kjøpt skolebrød der da vi gikk på Berg...»


«Vi kjøpte lange skolebrød med eggekrem og melis eller skolebrød med kokos...»

«Jeg er født i 1950 og kan huske at det var bakeri der. Så rundt 1960 var det nok fortsatt der. Men i 1970 var det nedlagt.»

«Mine besteforeldre drev landhandel i Maridalen. Min far kjørte og hentet varer fra leverandører i byen og videre til kunder i Marka og dalen. Hos Bruun ble det kjøpt og hentet bakevarer flere ganger i uka for videre salg. Jeg var med far, som barn...»

«...Kjenner fortsatt den gode bakevarelukten hver gang jeg kjører forbi.

«Jeg husker vi kjøpte mye godsaker her.»

Fristelser i storefri

Paal Røiri husker også godt konditoriet. Han kan fortelle at det at ungdommen dropper matpakken for boller og annet mer fristende, det skjedde også for mange år siden:

– Det var flere som dro til konditoriet på Berg i storefri på femtitallet, de som hadde penger til det, forteller Røiri, og fortsetter:

– Men vi hadde en kiosk på Berg også, som vaktmesteren drev. Der kunne man få kjøpt boller, men også mer nyttige ting som blyanter, viskelær og så videre.

Røiri har tidligere bidratt med flyfoto over området.


Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...