Nordre Aker Budstikke

Mange lokale barn med i forestillingen

TV-serien har blitt til konsertteater.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.03.2019 kl 09:48

NORDRE AKER: Sangfoni i levende live på Riksscenen i Oslo.

Sangfoni er en norsk musikkbasert tv-serie produsert av NRK Super som har blitt veldig populær både blant voksne og barn. Nå har denne TV-serien blitt til konsertteater for barn, og i de to siste helgene har forestillingen spilt for fulle hus på Riksscenen for folkemusikk på Schous plass.

Publikum med

Kapellmester John Vinge som har arrangerte sangene i Sangfoni har tatt med seg fullt band inn på scenen sammen med sangere og dansere mellom 8 og 16 år.

I forestillingen får vi blant annet høre Se min kjole, Tyven tyven, Blinke lille stjerne og Kjerringa med staven kombinert med både hiphop og hallingdans. Forestillingen er beregnet på barn og familier, og publikum oppfordres til å synge og danse med.

Fra skolene

Bydel Nordre Aker er tungt representert i oppsetningen. Barna som er med er plukket ut på audition, og blant de ti sangerne finner vi blant annet Tarald Litlabø Thorsen (10) og Mari Skaanes Eikeset (9) fra Disen skole, Andrea Tveit-Schjerven (9) fra Grefsen skole og Linnea Normann-Eide (10) fra Kjelsås skole. I tillegg er det i forestillingen med rundt 90 barn fra Tåsen skolekor.


Dirigent og sanginstruktør Hilde Leite Gaupås forteller at det har vært noen hektiske, men morsomme uker:

– Det har vært veldig gøy å jobbe med Sangfoni-gjengen, både store og små. De 10 unge sangerne i vokalensemblet har jobbet utrolig fokusert og vist en imponerende utholdenhet. På kort tid har de lært seg krevende sangarrangementer og formidlet musikken med ekte glede og trøkk. Tåsen skolekor har sett frem til dette lenge, og det var elektrisk stemning blant barna. Et minne for livet, rett og slett, ifølge Leite Gaupås.

Utsolgt

Sangfoni er produsert av Riksscenen med lisens fra NRK og i samarbeid med Brageteatret. Regi er ved Nils Petter Mørland, og skuespiller Marte Mørland er med på scenen sammen med barna.

Alle seks forestillingene ble utsolgt i løpet av noen få timer da de blir lagt ut før jul, og dirigent og sanginstruktør Hilde Leite Gaupås håper det kan bli anledning til å sette forestillingen opp på nytt på et senere tidspunkt. Det håper Tarald, Mari, Andrea og Linnea på også, som syns det har vært en kjempefin opplevelse å få være med på.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...