Nordre Aker Budstikke

Mange muligheter - også for akende!

Snøen som kom søndag og mandag har sørget for skiføre i Oslomarka. Her fra lysløypa mellom Sognsvann og Ullevålseter i går. Foto: Christian Fredrik Borg

Tirsdag er fem løypemaskiner og en snøscooter i full drift med å lage skiløyper for Osloborgerne som er hjemme i julen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.12.2020 kl 10:49

MARKA: Det opplyser Bymiljøetaten i Oslo kommune i en oppdatering tirsdag formiddag. Maskinene kjører fra Brodalsvingen i Kollenløypene og innover mot Tryvann, Nordmarkskapellet, Skjennungen og Ullevålseter. Det er også kjørt til nordenden av Sognsvann på både vest- og østsiden.

– Skuteren jobber med pakking av myrer og skogsløyper, men det er såpass mye vann under snøen flere steder at det er mildt sagt strevsomt. Skal også prøve seg ned Skådalen for å sjekke forholdene for eventuelt en tur med den lille preppemaskinen, melder de.

Flotte forhold i Maridalen

For første gang denne sesongen er det kjørt i Maridalen. Bymiljøetaten opplyser at det er kjørt fra utfartsparkeringen på Skar til Øyungen med den «mellomstore maskinen».

– Det er flotte forhold fra rett ovenfor bommen!


De vil også forsøke å kjøre på østsiden av Skarselva. Det er i løypa som går ved den gamle skytebanen hvor etaten har ryddet løypa. Videre vil de kjøre til Lauvlundparkeringa, opp Burmaveien til Rundmyra og Tømteløypa om forholdene tillater det.

– Frakter deretter maskinen over til Sandermosen og prøver å få til løype opp til Veitjern og så mye som mulig ut mot Kjelsås og opp til Snippen, skriver Bymiljøetaten.

I går ble det for første gang denne vinteren kjørt skiløyper ved Movatn. Foto: Christian Fredrik Borg

Akemuligheter

– Maskinen på Movatn måtte i går gi seg ved Fløyta på vei mot Holmetjern. Det ble for mange og store trær over løypa. Men fortsetter i dag, så ser vi hvor langt det går.

I den sydlige delen av Lillomarka blir de samme veiene som i går, preparert. Anlegget i Linderudkollen blir også preparert.


– For de som heller vil ake ennå gå på ski, så har vi også preppet Korketrekkeren i en maskinbredde. Slett ikke ille, men det minker jo på snøen ned mot bunnen. På returen kjørte maskinen skiløypa fra Midtstua stasjon, opp til Heftyeveien og videre oppover.

Avslutningsvis har de en oppfordring til markabrukerne.

– Vær forsiktig i nedoverbakkene, det er mange steder hvor vannet har flommet unna snøen! Noen steder har vi også bare måttet kjøre på beltene, så det kan være uventede hindringer bak neste sving.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...