Nordre Aker Budstikke

Mange sommerskoler i full gang denne uken

Ballerina Svetlana Bednenko kommer også til Den Norske Ballettskoles sommerskole. Foto: Foto: Stian Schioldborg, www.magentastudios.no

...men vel få som er så spenstige og myke som denne sommerskolen?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.08.2015 kl 12:51

NORDRE AKER: Det er nok mange foreldre som puster ut når de kan sende barna på sommerskole, siste uken før skolestart. De største idrettslagene i bydelen, Skeid, Lyn og Kjelsås har alle sommerskole med fotball, sistnevnte også med multisportuke håndballskole.

Til sammen har disse tre idrettslagene opp mot 1000 små og halvstore barn i gang denne uken.

Ikke for lenge hvile

Den Norske Ballettskolen (DNBS) varter også opp med sommerskole for danserne, men naturlig nok med færre deltagere.

– Det er vel 15 påmeldte fordelt på to kurs, i alder 10-14 år og 14-18 år. Dette er i tillegg til de som ellers trener kanskje seks ganger i uken, forteller Irene Aarset Jansson ved skolen.

Ballettkropper har ikke så godt av å hvile for lenge.


– Sommertreningen er viktig for de som vil holde elite nivå da musklene ikke har så godt av å ta en lang sommerferie. Dessuten er det ivrige elever som elsker å trene og som virkelig setter pris på det når de har hele dagen til disposisjon, uten skolegang og lekser, sier Irene.

LES OGSÅ: Undervises av en stortingspolitiker i sommerferien

Danseprosjekt og repertoire

Det ble også arrangert sommerskole rett etter skoleslutt ved DNBS, denne ukens sommerskole inneholder mye mer enn trening.

– Blant annet et danseprosjekt som skal filmes, i regi av danser og koreograf Ella Fiskum, og et repertoire som skal vises på Operaen søndag 23. august i samarbeid med Oslo Kammermusikkfestival. Det blir en vakker familieforestilling, myntet på de aller minste i salen spesielt, forteller Irene, og legger til at forestillingen allerede er utsolgt.

Med stor internasjonal ballerina

Og ikke minst kommer en helt ekte ballerina for å bidra i sommerskolen.


– Svetlana Bednenko er en stor internasjonl ballerina, og skal jobbe sammen med Ella Fiskum og prosjektet i forbindelse med sommerskolen. Hun har også tidligere gjestet ballettskolen, og det blir nok både inspirerende og moro for elevene å møte Svetlana igjen.

Men det undervises også i breakdance, teater, musikal, moderne dans, funkjazz, og barnedans, ved DNBS' lokaler forskjellige steder i Nordre Aker. Sommerskolen foregår i skolens lokaler i sentrum.

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om flere av de talentfulle elevene ved DNBS, blant annet om Sarah Iskov fra Ullevål.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:


#«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...